Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Broodman en Peerdeman geven boek uit over fondsenwerving

28 maart 2017

Weg van FIlantropie moet non-profit organisaties op weg helpen die (beter) willen samenwerken met grote gevers, en vice versa.

door Redactie Vf

“Geven en nemen is passé. Gezamenlijk werken aan een doel en daar allebei een aandeel in hebben, co-creatie, daar moeten we naar toe. Ik geef giften, maar deel ook vaak mijn professionele kennis of netwerk. Ik verbind belangen aan elkaar.” Deze uitspraak, en die van andere van grote gevers, inspireerde Vera Peerdeman en Hans Broodman om een praktische leidraad te schrijven voor betere samenwerking tussen grote gevers en non-profit organisaties. Samen schreven zij het boek ‘Weg van Filantropie’, dat in maart van dit jaar verschenen is.

Wie volgens de auteurs  de weg van filantropie bewandelt, leert al snel dat tweerichtingsverkeer noodzakelijk is om grote gevers met succes aan een organisatie te verbinden. "Filantropie gaat namelijk verder dan fondsenwerving. Er is geen sprake van het traditionele geven en nemen: samenwerking staat centraal. Om dit te bereiken is nog een lange weg te gaan." Zo vertelt een gever in het boek: “Voordat ik een bijdrage lever, wil ik echt een weg uitstippelen. Als je naar iets concreets toe werkt, geeft dat veel voldoening.”

‘Weg van Filantropie’ belooft een handboek te zijn voor non-profit organisaties die (beter) willen samenwerken met grote gevers, en vice versa. Het staat vol praktische tips, gebaseerd op ervaringen uit de dagelijkse praktijk van Vera en Hans, interviews die zij met grote gevers en non-profit organisaties voerden en de informatie uit het grote geveronderzoek ‘Filantropie in Nederland’.

Het boek is hier verkrijgbaar. Er verschijnt ook een werkboek.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close