Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Google.org investeert miljoenen in e-learning War Child

23 maart 2017

De innovatieve lesmethode Can’t Wait to Learn krijgt maar liefst 2,5 miljoen dollar van Google.org. Daarmee is het een van de negen uitverkozen projecten wereldwijd die deze week een bijdrage ontving voor beter onderwijs.

door Redactie Vf

De innovatieve lesmethode Can’t Wait to Learn van War Child krijgt maar liefst 2,5 miljoen dollar van Google.org. Daarmee is het een van de negen uitverkozen projecten wereldwijd die deze week van Google.org een bijdrage ontvangt voor beter onderwijs. Door deze steun kunnen nog meer kinderen uit conflictgebieden in de toekomst kwaliteitsonderwijs volgen via tablets. “Dat is hard nodig, want meer dan 32 miljoen kinderen gaan nu vanwege conflict niet naar school”, zegt programmamanager Kate Radford.
 
Met Can’t Wait to Learn volgen kinderen uit conflictgebieden officieel goedgekeurd basisschoolonderwijs. Kinderen leren op tablets door middel van educatieve games spelenderwijs rekenen en lezen. Hierdoor kan een grote groep kinderen zonder toegang tot onderwijs toch leren. De afgelopen jaren wezen pilots in Sudan al uit dat deze methode aanslaat en goed toepasbaar is voor kinderen uit conflictgebieden.

Generartie kinderen

Radford: “Om zoveel mogelijk oorlogskinderen toegang te geven tot onderwijs, zouden duizenden scholen moeten worden gebouwd en tienduizenden leraren moeten worden opgeleid. Daarvoor is simpelweg geen tijd en geld. In de tussentijd valt een hele generatie kinderen, die dolgraag wil leren, buiten de boot. Can’t Wait to Learn is daarom dé onderwijsoplossing voor kinderen uit conflictgebieden.”

Kennis en expertise

Met de miljoeneninvestering van Google.org gaat War Child het eerder al gestarte programma verder technisch optimaliseren en nieuwe tablets aanschaffen. Experts van Google brengen daarbij ook tijd, kennis en expertise in. Daarnaast kan Can’t Wait to Learn met deze steun uitbreiden naar een ander, nog te bepalen, land.
 
Alle materialen van Can’t Wait to Learn sluiten naadloos aan bij de leefwereld van de kinderen die er mee leren. Op dit moment worden voor drie landen games ontwikkeld met input van kinderen, ouders, lokale ontwerpers en tekenaars. In het komende jaar wil War Child ook speciale elementen in de games verwerken, waarmee oorlogskinderen psychosociaal worden ondersteund. De ambitie is dat in 2020 maar liefst 170.000 kinderen uit vier landen onderwijs krijgen via deze methode.
 
Samenwerking

Voor de ontwikkeling van Can’t Wait to Learn werkt War Child samen met een aantal belangrijke partners: onderzoeksinstituut TNO, de ministeries van Onderwijs in Sudan, Jordanië en Libanon, Butterfly Works, game-ontwikkelaar Flavour, de Ahfad Universiteit en UNICEF. Dankzij steun van het Droomfonds van de Nationale Postcodeloterij, de IKEA Foundation en Google.org hebben oorlogskinderen weer zicht op een betere toekomst. Tijdens de Dutch Game Awards 2015 won het project de eerste prijs in de categorie Beste Coproductie.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close