Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Frank Lammers voor giro 555 naar hongergebied

17 maart 2017

Frank Lammers gaat met eigen ogen bekijken hoe ernstig de hongersnood is in Afrika. De acteur vertrekt samen met hulpverleners van Giro555 naar Nigeria.

door Redactie Vf

Frank Lammers gaat met eigen ogen bekijken hoe ernstig de hongersnood is in Afrika. De acteur vertrekt samen met hulpverleners van Giro555 naar Nigeria.

Frank Lammers bezoekt in Nigeria een opvangkamp waar slachtoffers medische hulp en therapeutische noodvoeding kunnen krijgen. De acteur hoopt de stille ramp meer onder de aandacht te krijgen. "We kunnen en mogen dit niet aan ons voorbij laten gaan", zegt hij. "We moeten iets doen. De verharding van onze samenleving heeft lang genoeg geduurd. Ik neem mijn verantwoordelijkheid in de hoop anderen te inspireren dat ook te doen." De acteur en het team van hulpverleners keren volgende week vrijdag terug in Nederland.

In het noordoosten van Nigeria lijden zo'n 4,6 miljoen mensen honger. 450.000 kinderen onder de 5 jaar zijn zeer ernstig ondervoed. Volgens de hulpdiensten zal een vijfde het zonder onmiddellijke behandeling niet halen.

Giro555 heeft al ruim 10 miljoen euro opgehaald voor noodhulp aan door hongersnood bedreigde mensen in Jemen, Somalië, Zuid-Soedan en een deel van Nigeria. De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) maakten die tussenstand vrijdag bekend.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close