Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Wagenaar vertrekt bij Natuur & Milieu

16 maart 2017

Tjerk Wagenaar legt per 1 juni a.s. zijn functie als directeur bij Natuur & Milieu neer. Waarom? Dat is niet helemaal helder.

door Redactie Vf

Tjerk Wagenaar legt per 1 juni a.s. zijn functie als directeur bij Natuur & Milieu neer. De Raad van Toezicht vond het nodig om te vermelden ‘dat het besluit in goed overleg met alle betrokken is genomen’.  

Volgens het persbericht dat Natuur&Milieu deed uitgaan achtte Wagenaar – na  zowel een herpositionering als een interne reorganisatie af te hebben gerond – de tijd rijp voor een nieuwe directeur om de organisatie de volgende fase in te leiden.

​Roemen

De RvT roemt Wagenaar om zijn daadkracht en de resultaten die hij heeft weten te bereiken. Dat ging intern niet altijd makkelijk: "Een koerswijziging gaat niet zonder slag of sloot: het heeft het laatste jaar zijn weerslag gehad op de organisatie en de financiële resultaten. De weg naar boven is inmiddels hervonden, maar Wagenaar en de Raad van Toezicht zijn gemeenschappelijk tot de conclusie gekomen dat dit het moment is om het stokje over te geven aan een nieuwe directeur."

Ontevreden werknemers

Managementscope weet te melden dat Wagenaars beleid recentelijk intern kritiek kreeg te verduren:  “Uit onder andere een enquête onder het personeel blijkt, dat de leidinggevenden en werknemers al langere tijd ontevreden zijn over de werkwijze van Wagenaar.”

De RvT zal zo snel mogelijk een nieuwe directeur benoemen. Geertje van Hooijdonk, lid van het Management Team, bekleedt vanaf heden de functie van interim-directeur.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close