Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Prins Bernhard schaatst 372.897 bij elkaar voor Lymph&Co

15 maart 2017

Verschillende leden van de Koninklijke familie deden zondag mee aan de Hollandse 100. De Oranjes en alle andere deelnemers haalden in totaal 372.897 euro op voor de stichting Lymph&Co.

door Redactie Vf

Leden van de Koninklijke familie deden zondag mee aan de Hollandse 100. Bij dit nieuwe peer-to-peer evenement wordt tien kilometer geschaatst en negentig kilometer gefietst rondom Flevonice in Biddinghuizen. De Oranjes en alle andere deelnemers haalden in totaal 372.897 euro op voor de stichting Lymph&Co. De stichting haalt geld op voor wetenschappelijk onderzoek naar lymfeklierkanker.

Met het team van  Lymph&Co bedacht Bernhard Jr. de Hollandse 100. Een peer-to-peer evenement waarbij deelenemers tien kilometer schaatsen op de baan van Flevonice in Biddinghuizen en negentig kilometer fietsen door de polder. Alles om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte. 

Slecht schaatsen

"Ik kan helemaal niet schaatsen," zei prins Bernhard vooraf in het AD. "Ik weet niet waarom, maar als we dat vroeger met mijn ouders en broers deden, stond ik altijd op mijn enkels op het ijs. Ach, schaatsen is zo oer-Hollands, een schitterende sport en de 10 kilometer is een prachtige afstand die in sportief opzicht onder druk staat. En ik heb nu van die moderne Friese doorlopers, daar kun je zo’n beetje op wandelen. Ik kom er wel uit."

Van Vollenhovens

De Van Vollenhovens waren als familie goed vertegenwoordigd. Zelfverklaard 'skating granny' prinses Margriet en prins Maurits schaatsten de familie-estafette en prins Pieter-Christiaan en prins Floris voltooiden de volledige Hollandse 100.

Vader des huizes Pieter van Vollenhoven bond zijn schaatsen niet onder, hij legde zijn familie vast op de gevoelige plaat. Maar gaf wel aan volgend jaar een stuk met zijn zoons kan afleggen op de fiets - een elektrische dat wel.

Opbrengst

Onder de deelnemers bevonden zich ook de onderzoekers die met de opbrengst van het event onderzoek gaan doen naar lymfeklierkanker. Ook van de partij waren de  ambassadeurs van Lymph&Co als Simon Keizer, Monique des Bouvrie en Rosanna Kluivert. In totaal wisten de deelnemers 372.897 euro op te halen.

Lymph&Co is opgezet door prins Bernhard Jr., die in 2013 getroffen werd door lymfeklierkanker. Bij Bernhard sloeg de chemotherapie aan en hij overleefde de ziekte.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close