Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Crohn en Colitis Ulcerosa Fonds (CCUFonds) ondergebracht bij Maag Lever Darm Stichting

7 maart 2017

Het Crohn en Colitis Ulcerosa Fonds (CCUFonds) bundelt de krachten met de Maag Lever Darm Stichting en heeft zijn gelden en onderzoeken overgeheveld. Dit met als doel om meer onderzoek naar de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa mogelijk te maken. 

Logo's van beide organisaties
Logo's van beide organisaties © MLDS/CCUFonds

door Redactie Vf

Het Crohn en Colitis Ulcerosa Fonds (CCUFonds) bundelt de krachten met de Maag Lever Darm Stichting en heeft zijn gelden en onderzoeken overgeheveld. Dit met als doel om meer onderzoek naar de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa mogelijk te maken.

Het doel van het Crohn en Colitis Ulcerosa Fonds (CCUFonds) was het financieren van onderzoek naar de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa, door inkomsten te werven van donateurs. Onderzoek dat zich vooral richtte op de kwaliteit van leven voor patiënten met deze chronische aandoeningen. Betere behandeling en meer onderzoek naar deze ziekten is één van de speerpunten van de Maag Lever Darm Stichting.

Chronische darmontstekingsziekten
In Nederland hebben tienduizenden mensen de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa. Beide ziekten vallen onder de verzamelnaam inflammatoire darmziekten (IBD), ofwel: chronische darmontstekingsziekten. De Maag Lever Darm Stichting wil, onder andere door het financieren van wetenschappelijk onderzoek, de kwaliteit van leven voor patiënten met deze chronische aandoeningen verbeteren en betere behandelmethoden mogelijk maken. De Maag Lever Darm Stichting ziet het als een versterking van haar lopende onderzoeksprogramma op IBD en neemt de drie lopende onderzoeken van het CCUFonds onder haar hoede:

  • ‘Happy IBD’ – Prof. Dr. Hankje Escher (Erasmus MC).
  • ‘Op zoek naar het granuloom: Crohn of colitis’  - Drs. Marieke Timmermans (Erasmus MC).
  • ‘Analysis on the effect of eHealth and usual care in IBD patients with peripheral arthralgia’ – Dr. Andrea van der Meulen – de Jong (LUMC).

Deze onderzoeken worden toegevoegd aan de lijn van onderzoeken naar IBD die de Maag Lever Darm Stichting financiert, zoals:

  • Dr. Noortje IJsennagger wil nieuwe aanknopingspunten vinden voor betere behandelingen van chronische darmonstekingen door te onderzoeken welke rol galzouten en darmbacteriën daarin spelen.
  • Dr. Reina Mebius doet onderzoek naar het eerder vaststellen van mensen met de ziekte van Crohn door een simpele bloedtest.
  • Prof. Dr. Rinske Weersma wil met zijn onderzoek een computermodel ontwikkelen dat in de toekomst met een ontlastingsmonster kan bepalen of iemand gezond is, PDS of IBD heeft.

Donateurs CCUFonds
Bent u bestaande donateur van het CCUFonds? Indien uw gegevens bekend waren bij hen, zult u zo snel mogelijk schriftelijk op de hoogte gesteld worden van de situatie met betrekking tot uw donateurschap en de vervolgstappen.
Ga naar www.mlds.nl/ccufonds voor meer informatie hierover. 

Bron: Maag Lever Darm Stichting

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close