Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Vastenperiode goede tijd voor fondsenwerving?

6 maart 2017

Na carnaval volgt het vasten. Een tijd van bezinning en ook een goede tijd om je in te zetten voor het goede doel.

door Redactie Vf

Na carnaval volgt het vasten. Een tijd van bezinning en ook een goede tijd om je in te zetten voor het goede doel.

De vastenperiode kende de afgelopen decennia lang niet zo’n grote populariteit en publieke belangstelling als de carnavalsperiode zelf, maar dat tij lijkt nu een beetje te keren. Steeds meer mensen grijpen het vasten aan om eens goed na te denken over zichzelf, het leven in het algemeen en de gebeurtenissen in de wereld.

Actie

En waarom tijdens de bezinning niet gelijk tot actie overgaan? Zo gaan Herman Holtmaat en Jenneke Doesburg iedereen in hun dorp – Luttele en Lemele – proberen te  helpen om een eerste stap te zetten naar gezond leven.

"Het doel is om richting voorjaar 40 dagen bewust te leven. Noem het heel modern mindfullness of juist bijbels de vastentijd. Welke naam je er ook aan koppelt de ervaring heeft ons geleerd dat je na deze periode fitter, gezonder, slanker en met meer energie de zomer in gaat."

Goede doelen

Bovendien hebben ze aan de 40 dagen uitdaging twee goede doelen gekoppeld. In Lemele is dat geld bijeenbrengen voor een jong echtpaar, werkzaam in een vluchtelingenkamp in het Midden-Oosten. Het doel voor Luttenberg is geld voor een nieuwe piano in gemeenschapscentrum Elckerlyc.

Roermond

Ook in Roermond is men een vastenactie gestart. Op het Lyceum Schöndeln brachten enkele honderden leerlingen afgelopen week geld bijeen met een nachtelijke wandeltocht van 20 of 40 kilometer.

Het geld dat werd opgehaald gaat naar een kindercentrum in Kenia. De opbrengst is nog niet bekend.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close