Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Google aan non-profits: bescherm je account!

28 februari 2017

Bedrijf roept non-profit gebruikers op om de accounts voor onder meer GSuite for Nonprofits en Gmail extra te beschermen met ‘2-Step Verification’ (2SV).

door Redactie Vf

Google roept zijn non-profit gebruikers op om de accounts voor onder meer GSuite for Nonprofits en Gmail extra te beschermen met ‘2-Step Verification’ (2SV).

Online accounts zijn onmisbaar geworden in het werk van non-profits. Ze stellen organisaties immers in staat wereldwijd contact te leggen met partners, vrijwilligers en donateurs. Maar, zo waarschuwt Google, het levert ook gevaar op, want slachtoffer van een hacker ben je zo.

Tijd om extra maatregelen te nemen dus. “Het password is tot nu toe de poortwachter geweest voor online toegang tot je account, maar uit ons onderzoek blijkt dat veel passwords en veiligheidsvragen van organisaties te makkelijk te raden zijn.  Daarom raden wij onze gebruikers van GSuite for Nonprofits en Gmail aan om gebruik te maken van 2SV."

2SV is een veiligheidsmethode waarbij ‘iets dat je weet’ moet worden gecombineerd met ‘iets dat je hebt’ om toegang te krijgen. In het geval van je non-profit Google account een password en een door een 2SV-app gecreëerde veiligheidscode.

Better be safe than sorry: lees hier hoe je je account kunt aanmelden voor extra beveiliging.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close