Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Ruim 40 landen bij She Decides-conferentie

27 februari 2017

Voor de She Decides-conferentie die donderdag in Brussel wordt gehouden hebben zich inmiddels ruim veertig landen aangemeld. Dat heeft minister van Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen maandag laten weten.

door Redactie Vf

Voor de She Decides-conferentie die donderdag in Brussel wordt gehouden hebben zich inmiddels ruim veertig landen aangemeld. Dat heeft minister van Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen maandag laten weten.

She Decides is een initiatief van Ploumen, in reactie op een anti-abortusbesluit van de Amerikaanse regering. Die zette onlangs een streep door een aantal voorzieningen voor gezinsplanning voor miljoenen vrouwen in ontwikkelingslanden waar in totaal zo'n 600 miljoen dollar mee is gemoeid.

'She Decides wil dit gat zoveel mogelijk dichten. We kunnen al die miljoenen vrouwen en meisjes niet in de steek laten. Dat is een hele ambitie. Maar met een brede internationale coalitie moeten we ver kunnen komen,' aldus minister Ploumen.

Veel landen

Tijdens de door She Decides-conferentie wordt gekeken wat de deelnemende landen kunnen doen om de effecten van het Amerikaanse beleid ongedaan te maken. Eind vorige maand stond de teller nog op zeventien deelnemende landen. ,,Het is fantastisch dat zoveel landen hun betrokkenheid tonen met vrouwen en meisjes, nu zij grote kans lopen binnenkort geen toegang meer te hebben tot seksuele voorlichting, anticonceptie, kraamhulp of veilige abortus'', zegt Ploumen.

De lange landenlijst varieert van een groot aantal EU staten tot landen uit Afrika en Azië. Enkele voorbeelden daarvan zijn Kenia, Ethiopië, Mozambique, Vietnam, Nepal en Japan. Daarnaast komt ook Canada naar de conferentie, evenals diverse NGO’s, private stichtingen en ondernemingen.

Ook Global Citizen doet mee

 ‘Een volgende belangrijke aanvulling is dat Global Citizen -een miljoenenbeweging van voornamelijk jongeren in Noord-Amerika- She Decides inmiddels heeft omarmd. Alles bij elkaar dus een indrukwekkende opkomst. Zeker als je weet dat dit initiatief pas 5 weken bestaat,' aldus Ploumen.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close