Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

 “Participeren? We doen niet anders in dit land”

27 februari 2017

In aanloop naar de verkiezingen organiseert het Centrum voor Filantropische Studies op dinsdag 7 maart van 15.30 – 17.30 uur een seminar over filantropie in onze landelijke politiek. Prof. Theo Schuyt:  “Participeren? We doen niet anders in dit land”. ​

door Redactie Vf

Goede doelen buitelen de afgelopen weken over elkaar heen om de verkiezingsprogramma's van politieke partijen tegen het licht te houden. Houden ze wel rekening met kinderrechten? Met duurzaamheid? Met humaniteit? Over aandacht heeft de politiek dus niet te klagen. Maar is deze liefde werderzijds? De verkiezingsprogramma’s voor de komende Tweede Kamerverkiezingen zijn blind voor het particulier initiatief, constateerde prof. Theo Schuyt in NRC Handelsblad op 23 november 2016. Hoe kan dat? En hoe kunnen we de politieke ogen openen voor de rol van vrijwilligerswerk en filantropische instellingen in het bevorderen van maatschappelijke verbondenheid?

In aanloop naar de verkiezingen organiseert het Centrum voor Filantropische Studies op dinsdag 7 maart van 15.30 – 17.30 uur een seminar over filantropie in onze landelijke politiek. Tijdens het seminar gaan sprekers uit politiek, wetenschap en praktijk het gesprek aan. Wat kan de politiek betekenen voor vrijwilligersorganisaties, goededoelenorganisaties en fondsen? Welke gevolgen hebben de verkiezingen voor het filantropische landschap?

Programma en aanmelden

Tijdens het seminar geeft Theo Schuyt zijn visie op de staat van de sector filantropie. Daarnaast spreekt Willem Trommel, hoogleraar beleids- en bestuurswetenschap, over de rol van de overheid. Volgens Trommel maakt de overheid zich vaak schuldig aan gulzig bestuur. Vervolgens gaan politici van verschillende partijen in discussie, waaronder Diederik Olders (#18 kandidatenlijst SP) en Suzanne Kröger (#11 kandidatenlijst GroenLinks).

Het seminar is gratis en staat open voor professionals, wetenschappers, studenten en andere geïnteresseerden. Tijdens het seminar krijgt ook het publiek de kans om vragen te stellen of zich te mengen in de discussie.

Aanmelden kan voor zondag 5 maart. Je ontvangt dan in de aanloop naar het seminar meer informatie over de sprekers en de precieze locatie.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close