Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Willy Willemsen kampioen collecteren

22 februari 2017

75-jarige collectant uit Breda haalt in de collecteweek 23.000 euro op voor de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.  “Een bijzondere man,” aldus Sylvia Muije van de NSGK

Willy Willemsen
Willy Willemsen © Twitter@NSGK1

door Redactie Vf

De 75-jarige Willy Willemsen uit Breda heeft een recordbedrag opgehaald voor de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). De ‘collectelegende’ haalt al 15 jaar geld op voor de stichting, maar dit topjaar overtrof hijzichzelf met een totaalopbrengst van 23.000 euro.

Willemsen is zelf vrij bescheiden over zijn record, ‘Men zegt dat ik een collectelegende ben, maar dat valt best wel mee. Ik vind het vanzelfsprekend om anderen te helpen’.

Team

Alhoewel hij zelf ook langs de deuren ging hoefde hij dit werk niet alleen te doen. Willemsen stuurde een team aan van maar liefst honderdvijftig collectanten. Dat team was zo groot, omdat Breda anders dan andere steden van dezelfde omvang niet opgesplitst wordt in meerdere gebieden.

De teamomvang vergt een hoop coördinatie en maanden voorbereiding. Iedere collectant moet door Willemsen zo’n 5 of 6 keer gebeld worden. Honderden telefoontjes dus, maar dat maakt Willemsen niet uit. Het is immers voor een goed doel en hij is bovendien persoonlijk gemotiveerd om te collecteren voor de NSGK, zelf heeft Willemsen een gehandicapte dochter.

Motivatie overbrengen

Waar Willemsen bescheiden blijft over de prestatie vertelt Sylvia Muije van de NSGK aan Omroep Brabant dat ze daar heel anders over denkt. ,,Het is een bijzondere man. Een goede vrijwilliger met de gave om andere mensen te motiveren. Dit uit zich in het aantal collectanten in Breda. Gemiddeld zijn er vijftien tot twintig vrijwilligers per gemeente en in Breda zijn dit er 188. Dit komt voornamelijk door hem.”

In totaal leverde de collecteweek de NSGK 819.060 euro op. Dat bedrag was niet eerder zo hoog. De recordopbrengst werd opgehaald door 1200 collectanten. De opbrengst gaat naar honderden projecten die jongeren met een handicap helpen om gewoon te spelen, sporten, leren, wonen en werken.  

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close