Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Ngo’s van over de hele wereld verklaren zich solidair met “She Decides – Global Fundraising Initiative”

20 februari 2017

En ruim dertig Nederlandse organisaties sluiten zich aan bij de oproep aan politici en beleidsmakers om She Decides te steunen.

She Decides
She Decides © She Decides

door Redactie Vf

Ruim dertig Nederlandse organisaties hebben zich aangesloten bij een internationale oproep van ngo's aan politici en beleidsmakers om het “She Decides - Global Fundraising Initiative” te steunen.

Onlangs zette de Amerikaanse regering een streep door het subsidieren van een aantal voorziening voor vrouwen, seksualiteit en gezinsplanning, waaronder het geven van informatie over abortus of het faciliteren daarvan, in ontwikkelingslanden.

Oproep

Minister Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) nam vervolgens met de oprichting van She Decides het initiatief om de effecten van de beleidswijziging ongedaan te maken door een internationale fondsenwervingscampagne te starten. Het initiatief dat inmiddels wordt geleid door Rutgers kreeg al steun van zeventien landen en talloze particulieren.

Nu doen talloze internationale ngo’s in een verklaring een beroep op beleidsmakers en politici om het fonds -  financieel - te steunen. In de verklaring staat: “We doen een beroep op overheden, ngo’s, de private sector en fondsen om het Nederlandse initiatief te omarmen, en dat niet alleen, om ook daadwerkelijk een financiële bijdrage te leveren aan het wereldwijd bevorderen van seksuele en reproductieve rechten en gezondheid.”

Ruim dertig organisaties uit Nederland

Onder de ruim dertig Nederlandse organisaties die de verklaring ondertekenden bevinden zich onder meer ActionAid, het Aidsfonds, Amref Flying Doctors, CHOICE for Youth and Sexuality, Greenpeace, het Rode Kruis en Simavi.

Hier kun je de verklaring en de volledige lijst van ondertekenaars inzien.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close