Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Goede Doelen Nederland krijgt Goede Doelen Loterij erkend als immaterieel erfgoed

20 februari 2017

De Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland (UNESCO) heeft haar lijst uitgebreid met de Goede Doelen Loterij. Goede Doelen Nederland heeft de Goede Doelen Loterij voorgedragen voor plaatsing op de lijst. 

door Redactie Vf

De Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland (UNESCO) heeft haar lijst uitgebreid met de Goede Doelen Loterij. Goede Doelen Nederland heeft de Goede Doelen Loterij voorgedragen voor plaatsing op de lijst. 

‘Wij hechten grote waarde aan het overdragen van deze traditie aan volgende generaties. Goede Doelen Loterijen zorgen al decennia lang voor een belangrijke binding van burgers met maatschappelijke doelen ’, vertelt Gosse Bosma, directeur van Goede Doelen Nederland, over het initiatief om de Goede Doelen Loterij voortedragen voor de UNESCO-lijst voor immaterieel erfgoed.

De Goede Doelen Loterij kent een lange traditie van het verkopen van loten om geld in te zamelen voor een goed doel. De helft van ieder verkocht lot gaat naar het goede doel. De bekendste loterijen zijn de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij. Maar er zijn ook individuele loterijen zoals bijvoorbeeld Jantje Beton Loterij, Zonnebloemloterij, Grote Clubactie Loterij, KWF seizoensloterij, SupportActie Loterij en Nationale Scoutingloterij.

Een  maatschappelijk fenomeen waarvan het belang volgens Bosma niet onderschat mag worden. "In al die jaren hebben deze afdrachten bijgedragen aan oplossingen voor diverse maatschappelijke problemen zoals de bestrijding van ziekten, aanpakken van onrecht, zorgen voor de meest kwetsbaren en behoud van kostbare natuur en cultuur. En dat moeten we koesteren."

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close