Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Miljoenenschenking voor Nederlanders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken

17 februari 2017

VriendenLoterij geeft tijdens Goed Geld Gala 56,6 miljoen euro aan 48 Nederlandse goede doelen​. Minister Edith Schippers benadrukt in keynote trots te zijn dat veel Nederlanders zich belangeloos inzetten voor de samenleving.

Villa Pinedo ontvangt cheque tijdens Goed Geld Gala
Villa Pinedo ontvangt cheque tijdens Goed Geld Gala

door Redactie Vf

Maar liefst 56,6 miljoen euro gaat er in 2017 naar Nederlanders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De half miljoen deelnemers die het afgelopen jaar meespeelden met de VriendenLoterij zorgen hiervoor. De helft van ieder door hen gekocht lot gaat naar goede doelen die zich richten op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van Nederlanders. In vergelijking met vorig jaar is er vanuit de VriendenLoterij 3,7 miljoen euro meer beschikbaar voor goede doelen. 

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport was als spreker aanwezig tijdens het VriendenLoterij Goed Geld Gala: “Er zijn heel veel redenen om trots te zijn op Nederland. En één van die redenen is dat zo enorm veel Nederlanders zich met hart en ziel inzetten voor onze samenleving. Om van Nederland meer te maken dan een stukje grond aan de Noordzee. Ook de Vriendenloterij draagt hier een belangrijke steen aan bij. De voorbeelden van wat de goede doelen met hun bijdrage kunnen doen zijn geweldig. Hierdoor kunnen zij echt het verschil maken.”

Mantelzorgers

Dankzij een schenking van 495.000 euro  kan het Nationaal ouderenfonds voor een mantelzorgprogramma bij dementie ontwikkelen. Dit programma ondersteunt mantelzorgers bij hun goede zorg, zowel praktisch als in kennis. Dit is hard nodig, omdat dementie uitgroeit tot volksziekte nummer 1 en veel hulpbehoevende ouderen langer thuis blijven wonen. Deze schenking komt bovenop de reguliere bijdrage van 1.933.230 euro die het Nationaal Ouderenfonds over 2016 van de VriendenLoterij ontvangt.

Kinderen helpen bij (v)echtscheiding ouders
Villa Pinedo krijgt een schenking van 250.000 euro om beschadiging bij kinderen in (v)echtscheidingen te voorkomen of verzachten aan de hand van een buddyproject. Buddy’s zijn ervaringsdeskundigen die opgeleid zijn om kinderen en jongeren tussen 12 en 24 jaar te begeleiden in het verwerken van de scheiding van hun ouders. De stichting gebruikt de donatie van de VriendenLoterij om het buddyproject landelijk uit te rollen en meer buddy’s op te leiden.

Een overzicht van alle VriendenLoterij-schenkingen en meer informatie over bovenstaande projecten vindt u op onze website.
 

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close