Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Kraamkliniek Malawi van Passion for People winnaar Gouden Gans Verkiezing

17 februari 2017

‘We kunnen honderden moeders en hun baby’s die goede start meegeven die ze verdienen’, aldus de overgelukkige Hans Baltussen van Passion for People. De stichting uit Boxmeer wint €10.000 in de landelijke Gouden Gans Verkiezing van Wilde Ganzen.

door Redactie Vf

‘We kunnen honderden moeders en hun baby’s die goede start meegeven die ze verdienen’, aldus de overgelukkige Hans Baltussen van Passion for People. Deze stichting uit Boxmeer wint €10.000 in de landelijke Gouden Gans Verkiezing van Wilde Ganzen.

De verkiezing van de Gouden Gans wordt georganiseerd door Wilde Ganzen. De organisatie hecht er veel geloof aan dat kleinschalige, concrete projecten het verschil maken in de levens van mensen in armoede. Daarom steunt Wilde Ganzen duurzame ontwikkelingsprojecten, opgezet door bevlogen Nederlanders samen met de lokale bevolking. Middels een internetcompetitie kunnen lokale projecten waar WIlde Ganzen mee samenwerkt meedingen naar de hoofdprijs van 10.000.

De kraamkliniek in Malawi kreeg de meeste stemmen van het Nederlandse publiek.Het prijzengeld besteedt de stichting aan de inrichting van de kraamkliniek van het Trinity Hospital in Muona, Malawi. De bouw van de kliniek is in volle gang. ‘De moeder- kindersterfte is hoog in Malawi. Veel moeders en baby’s overlijden door gebrek aan goede apparatuur en slechte hygiëne.’ Hans Baltussen, IC-verpleegkundige in het Radboudumc en docent Verpleegkunde aan het ROC in Nijmegen, werd geraakt door de barre omstandigheden toen hij de kliniek in het zuiden van Malawi voor het eerst bezocht. Daarom maakte Baltussen met zijn stichting Passion for people een plan om 4 verloskamers te bouwen.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close