Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Rotterdamse politie zit niet stil en haalt geld op voor Sophia

16 februari 2017

Door zich afgelopen weekend flink in het zweet te werken tijdens het event 'Sporten voor Sophia' draagt het Rotterdamse politiecorps bij aan een tonnenopbrengst voor het Rotterdamse kinderziekenhuis.

door Redactie Vf

Afgelopen weekend wist de Rotterdamse politie zich flink in het zweet te werken. Niet met boeven vangen, maar op de fiets tijdens het event 'Sporten voor Sophia'. Het Rotterdamse politiecorps droeg daarmee bij aan een tonnenopbrengst voor het Rotterdamse kinderziekenhuis.

Urenlang zaten tientallen agenten op de spinningfiets om daarmee 8232 euro op te halen voor het Sophia Kinderziekenhuis. Gedurende de 3 uur durende estafett  konden sympathisanten via een website geld doneren om de sportieve agenten aan te moedigen en zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Sporten voor Sophia

De actie is onderdeel van Sporten voor Sophia. In de maand februari zetten meerdere organisaties zich in voor het Sophia Kinderziekenhuis. Meer dan 2000 sporters en ruim 70 vrijwilligers haalden een recordbedrag op tijdens de 26ste editie van Sporten voor Sophia. Maar liefst  475.580,- euro werd opgehaald voor kinderen met een aangeboren longafwijking. 

“Met dit bedrag kunnen we meer onderzoek doen om de techniek van de MRI-scan te verbeteren, met name voor kinderen van 0 tot 7. Met een dergelijk scan kunnen we longen afbeelden maar vooral zien hoe ze bewegen. Daar leren we heel veel van waardoor we de behandeling zo goed mogelijk kunnen afstellen.”  Aldus kinderlongarts Harm Tiddens. Eén op de tien kinderen kampt met een dergelijke aandoening. Denk daarbij aan bijvoorbeeld astma of taaislijmziekte.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close