Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Erica van Engel - nieuwe voorzitter Stichting Melania

13 februari 2017

Erica van Engel (46) per 1 februari van dit jaar nieuwe voorzitter van Stichting Melania. Zij neem het stokje over van Martine Benschop-Jansen.

door Redactie Vf

Erica van Engel (46)  is per 1 februari van dit jaar benoemd als nieuwe voorzitter van Stichting Melania. Zij neem het stokje over van Martine Benschop-Jansen.

Van Engel voelt zich vereerd de voorzittersrol bij Stichting Melania te gaan vervullen.“Melania zet zich als ontwikkelingsorganisatie al 95 jaar in voor het verbeteren van de economische positie van vrouwen in Africa, Azië en Latijns-Amerika. Het bijzondere van Melania is dat groepen vrouwen in Nederland zich sterk maken voor vrouwen in ontwikkelingslanden. Ik zie het als een uitdaging om Melania mee te laten te bewegen met de ontwikkelingen binnen de sectoren van internationale samenwerking en goede doelen.”

Van Engel heeft een sterke affiniteit met internationale samenwerking. In 2003 startte zij vanuit haar eigen maatschappelijke betrokkenheid met haar land van herkomst (Suriname) een bureau waarbij ze Nederlandse studenten bemiddelde naar maatschappelijke stageplaatsen in Suriname om op die manier bij te dragen aan de sociaaleconomische ontwikkeling.

Sinds 2016 is Erica van Engel namens de International Alliance of Women, VN representative bij de UNIDO. Dit onderdeel van de VN houdt zich bezig met het bevorderen van een inclusieve en duurzame industriële ontwikkeling van ontwikkelingslanden en landen in transitie. Hier maakt Erica zich sterk voor verbetering van de economische positie van vrouwen.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close