Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Zeventien landen steunen fonds tegen Amerikaans anti-abortusbesluit

9 februari 2017

Het fonds ‘She Decides’ van minister Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) wil de effecten van een Amerikaans anti-abortusbesluit ongedaan maken. Het plan krijgt al van zeventien landen steun. 

door Redactie Vf

De Amerikaanse regering zette onlangs een streep door een aantal voorzieningen voor gezinsplanning voor miljoenen vrouwen in ontwikkelingslanden. Het fonds ‘She Decides’ van minister Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) wil de effecten van dit besluit ongedaan maken. Het plan krijgt al van zeventien landen steun. 

Onder meer Canada, België, Luxemburg, Zweden en Finland hebben publiekelijk hun steun voor het fonds She Decides uitgesproken, de andere twaalf landen willen daar later mee naar buiten treden, zegt een woordvoerder van het ministerie.

Toezeggingen

Het kabinet stort tien miljoen euro in het fonds en België maakte vandaag bekend dat ook te doen. In Brussel komt een conferentie over het onderwerp. Er wordt verwacht dat daar meer concrete financiele toezeggingen zullen volgen.

Ook veel particulieren hebbeb inmiddels aangegeven geld te willen geven. Op social media stromen steunbetuigingen van over de hele wereld binnen. Ploumen zelf heeft al aangegeven iets te zien in een internationaal benefietconcert.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close