Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Ploumen zet in op fondsenwerving om anti-Trump(beleid) fonds van de grond te krijgen

1 februari 2017

Zelft steekt de minster van Ontwikkelinssamenwerking 10 miljoen euro in de internationale campagne 'SHE DECIDES' die zij is begonnen voor organisaties voor gezinsplanning.

door Redactie Vf

Onlangs richtte de minister van Ontwikkelingssamenwerking een fonds op voor organisaties voor gezinsplanning. Ploumen heeft 10 miljoen euro toegezegd om de internationale campagne 'SHE DECIDES' van de grond te krijgen. Er is 520 miljoen euro nodig om een beleidswijziging van president Donald Trump ongedaan te maken.

Ploumen richtte het fonds op na de beslissing van Trump om de Amerikaanse subsidie in te trekken voor organisaties die in arme landen vrouwen helpen bij veilige abortussen, seksuele voorlichtinggeven en voorbehoedsmiddelen verstrekken.

Fondsenwerving

De 10 miljoen euro van de minister is een eerste stap. Ploumen: ‘Uiteraard is er veel meer geld nodig. En afgaande op de signalen die we krijgen, heb ik er vertrouwen in dat we ver kunnen komen. Zodat we essentiële voorzieningen -niet alleen voor vrouwen, maar voor de hele samenleving- overeind kunnen houden." Het gat dat  de beleidswijziging van Trump veroorzaakt bedraagt omgerekend 520 miljoen euro.

De afgelopen- en komende week wordt door minister Ploumen hard gewerkt om andere landen en organisaties te betrekken bij SHE DECIDES. Meerdere daarvan hebben direct positief gereageerd. Ploumen ontving reacties "uit 150 landen in 23 talen". 

Op de website SHE DECIDES staan rekeningnummers waarop mensen kunnen doneren. Ploumen hoopt op geld van regeringen, hulporganisaties, particuliere organisaties en burgers. "Om te voorkomen dat vrouwen en meisjes in de steek worden gelaten. Want ook zij moeten zelf kunnen beslissen of ze kinderen willen, met wie en wanneer."

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close