Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

CBF vermoedt misleiding donateurs door Bright Future Fundraising

1 februari 2017

Het CBF doet onderzoek naar de activiteiten van het bedrijf Bright Future Fundraising (BFF) en geeft gemeenten het advies om geen collectevergunning aan BFF te verlenen. Opbrengsten zouden niet ten goede komen aan het goede doel.

door Redactie Vf

Het CBF doet onderzoek naar de activiteiten van het bedrijf Bright Future Fundraising (BFF) en geeft gemeenten het advies om geen collectevergunning aan BFF te verlenen. Opbrengsten zouden niet ten goede komen aan het goede doel.

Medewerkers van van Bright Future Fundraising zouden actief zijn met kaartverkoop aan de deur namens goededoelenorganisaties die daarvoor geen opdracht hebben verstrekt. Er bestaat geen enkele relatie tussen de kaartverkopers en de goededoelenorganisaties, zodat het onduidelijk is of de opbrengsten van deze kaartverkoop daadwerkelijk ten goede komen aan het goede doel.

Contact

Het CBF heeft verschillende, vergeefse, pogingen gedaan om met BFF in contact te treden en eist dat alle  fondswervende activiteit door dit bedrijf ten behoeve van goededoelenorganisaties worden stopgezet. tenzij betrokken organisaties schriftelijke toestemming hebben verleend. Bovendien wil het CBF helderheid dat de inmiddels geworven gelden ten goede komen van de goededoelenorganisaties waarvoor BFF zegt actief te zijn.

Kaartverkoop

Het CBF wijst vaker op risico’s bij verkoop van kaarten, kalenders en andere producten aan de deur ten behoeve van goededoelenorganisaties. Het belangrijkste advies aan donateurs is om altijd te vragen naar de gemeentelijke vergunning. Zonder deze vergunning is in de meeste gemeenten in Nederland verkoop van goederen ten behoeve van goede doelen niet toegestaan. Ook is het raadzaam om te vragen of de opbrengst naar een erkend goed doel gaat.

Wekelijksenieuwsbrief

Vond je dit een goed verhaal? Wil je meer van dit soort artikelen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close