Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Prins Bernhard Cultuurfonds werkt aan nieuwe generatie mecenassen

27 januari 2017

Onlangs werd met een feestelijke bijeenkomst het Jong Mecenaat in het leven geroepen; een fonds voor de nieuwe generatie mecenassen die samen bijzondere projecten of talenten op het gebied van cultuur, natuur of wetenschap ondersteunen.

door Redactie Vf

Onlangs werd met een feestelijke bijeenkomst door het Prins Bernhard Cultuurfonds het Jong Mecenaat in het leven geroepen; een fonds voor de nieuwe generatie mecenassen die samen bijzondere projecten of talenten op het gebied van cultuur, natuur of wetenschap ondersteunen.

Jasper Krabbé hield een even vlammend als onderhoudend betoog over het mecenaat: "Kunst is geven, maar een nog groter kunst is het geven mogelijk te maken door te geven. Uw glorie als mecenas zal groot zijn en waarlijk".
 

Aansluiten bij het Jong Mecenaat kan met een gift van honderd euro per jaar. De jonge mecenassen worden dan minimaal drie keer per jaar uitgenodigd voor evenementen waarbij actuele projecten door makers worden toegelicht vanuit een bijzonder perspectief. Het eerste exclusieve evenement van Jong Mecenaat is op zondagmiddag 19 maart aanstaande, in de regio Utrecht.

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close