Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Chris Lukkien nieuwe CEO ZOA

16 januari 2017

Chris Lukkien wordt per 1 mei 2017 de nieuwe algemeen directeur van hulporganisatie ZOA. De afgelopen zeven jaar was Lukkien CEO bij MAF International in het Verenigd Koninkrijk.

door Redactie Vf

Chris Lukkien wordt per 1 mei 2017 de nieuwe algemeen directeur van hulporganisatie ZOA. De afgelopen zeven jaar was Lukkien CEO bij MAF International in het Verenigd Koninkrijk. Chris Lukkien zal samen met Arco van Wessel (directeur programma’s) leiding gaan geven aan ZOA. 
 
Met Chris Lukkien (51) krijgt ZOA een algemeen directeur met zeer ruime ervaring in de hulpverlening. Na een aantal jaar als regionaal directeur Oost-Afrika voor ZOA gewerkt te hebben, werkte Lukkien twintig jaar bij de christelijke zendings- en hulporganisatie MAF. Van 2004 tot 2008 was hij CEO van MAF Europa. Nadat hij zich bezighield met de fusie tussen MAF Europa en MAF Australië, stond hij de laatste jaren aan het hoofd van MAF International. Daarnaast heeft hij een bestuursfunctie bij Medair en is hij betrokken bij het netwerk EU-CORD.  

Roeping
Lukkien ziet er naar uit zijn kennis bij ZOA in te zetten. “Het is mijn roeping en verlangen om vanuit een christelijk perspectief een bijdrage te leveren aan het geven van hulp, hoop en herstel aan mensen in nood. Ik ervaar dit als een levenstaak waarmee ik God en mijn medemens kan en mag dienen. Ik zie het daarom als een voorrecht om dit als CEO bij ZOA te kunnen gaan doen.”

Duidelijke visie
Harry Paul, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Wij zijn verheugd dat we met Lukkien iemand benoemen die niet alleen een uitstekende staat van dienst heeft in de internationale hulpverlening, maar daarnaast ook een duidelijke visie heeft op de toekomst en de identiteit van ZOA. We hebben het vertrouwen dat we in Chris een leider gevonden hebben om ZOA de komende jaren verder te ontwikkelen en uit te bouwen.”

Interim-bestuurder Derk Vermeer, die na het vertrek van de vorige directeur Johan Mooij in juni 2016 aantrad, zal begin mei zijn verantwoordelijkheden overdragen aan Lukkien.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close