Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Whydonate en ING ontwikkelen contactloze collectebus

27 december 2016

Donatieplatform Whydonate en ING hebben een contactloze collectebus ontwikkeld. Het moet de trend van stagnerende inkomsten uit collectes tegen gaan en helpen om de inkomsten van goede doelen te verhogen.

Niels Corver medeoprichter Whydonate
Niels Corver medeoprichter Whydonate © JUDITH SCHLUTER

door Redactie Vf

Donatieplatform Whydonate en ING hebben een contactloze collectebus ontwikkeld. Het moet de trend van stagnerende inkomsten uit collectes tegen gaan en helpen om de inkomsten van goede doelen te verhogen.

Uit het rapport ‘Van donatie naar relatie’ van het ING Economisch Bureau blijkt dat fondsenwerving via collecten en mailingacties de afgelopen jaren fors is afgenomen. Daarnaast blijkt dat 52% van de consumenten soms of nooit contant geld in huis heeft en betalen mensen steeds meer met een contactloze betaalpas. Noodzaak dus om te zoeken naar nieuwe manieren van collecteren.
 
Dat kan makkellijker
Niels Corver, medeoprichter Whydonate wil collecteren makkerlijk en leuk maken: “Collecteren levert voor goede doelen steeds minder op en ook het vinden van collectanten is moeilijker. Vanuit die gedachte hebben we de contactloze collectebus ontwikkeld. We willen de collectebus daarbij koppelen aan het platform van Whydonate. Hier kunnen mensen, die niet aan de deur zijn benaderd, online doneren en kunnen collectanten direct zien hoeveel ze hebben opgehaald voor hun goede doel. Dit maakt collecteren makkelijker en vooral ook leuker.”

Innovatie
De contactloze collectebus is in korte tijd ontwikkeld door ING, het ING innovatielab ICEC (ING Customer Experience Center) en start-up Whydonate.

In het ICEC werken start-ups met hulp van ING aan hun ideeën. Whydonate was één van deze start-ups en wilde hun donatieplatform uitbreiden met een nieuwe manier van collecteren. Tegelijkertijd was ook ING op zoek naar een oplossing om goede doelen te helpen met fondsenwerving. Het ICEC heeft beide partijen bij elkaar gebracht en 10 dagen later was het eerste prototype van de contactloze collectebus klaar. Begin volgend jaar wordt er een pilot gedaan met de collectebus. Goede doelen kunnen zich hier vanaf vandaag voor aanmelden bij Whydonate.
 
Kijk hier voor meer informatie over de contactloze collectebus.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close