Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Novamedia/Postcode Loterijen grootste fondsenwerver ter wereld

27 december 2016

Novamedia/Postcode Loterijen staat opnieuw op de 3e plaats van de ‘City A.M. Charity Index 2016’ van grootste donoren ter wereld. Nummer 1 en 2 zijn de Bill & Melinda Gates Foundation (VS) en Wellcome Trust (Verenigd Koninkrijk).

door Redactie Vf

Novamedia/Postcode Loterijen staat opnieuw op de 3e plaats van de ‘City A.M. Charity Index 2016’ van grootste donoren ter wereld. Nummer 1 en 2 zijn de Bill & Melinda Gates Foundation (VS) en Wellcome Trust (Verenigd Koninkrijk).

De Engelse zakenkrant City A.M. brengt jaarlijks de ranglijst uit van ‘s werelds grootste private gevers aan goededoelenorganisaties. De lijst wordt samengesteld door Prof dr. Theo Schuyt en zijn team van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Zij vergeleken het bedrag dat private organisaties in 2015 in totaal gaven aan goede doelen. Dit betrof €4,9 miljard door de Bill & Melinda Gates Foundation, €833 miljoen door de Wellcome Trust en €613 miljoen door Novamedia/Postcode Loterijen.

Grootste fondsenwerver ter wereld
Bijna alle grote gevers hebben een in het verleden opgebouwd vermogen waaruit ze jaarlijks doneren. In de lijst van grootste actief fondsenwervende private gevers aan goede doelen is Novamedia/Postcode Lotterijen nummer 1 ter wereld.

Prof dr Theo Schuyt (Vrije Universiteit Amsterdam, European Research Network on Philanthropy): “Veel van de andere organisaties in de City A.M. Charity Index 2016 zijn zogenoemde endowed foundations. Hun giften komen voort uit erfenissen en legaten, en donaties van bedrijven of banken. Novamedia/Postcode Loterijengenereert haar afdrachten aan goede doelen uit het actief werven van gelden middels hun goededoelenloterijen in Nederland, Groot-Brittannië, Zweden en nu ook Duitsland.”

CEO van Novamedia/Postcode Loterijen Boudewijn Poelmann, die ook non-executive chairman of the board van City A.M. is, zegt: “Fondsen werven is onderdeel van het DNA van de Postcode Loterijen. Wij geloven dat de wereld beter af is met sterke maatschappelijke organisaties. Onze missie is fondsen werven voor deze organisaties, en om bekendheid van hun werk te vergroten. Ons model van een fondsenwervende loterij voor goede doelen, met inmiddels een totaalopbrengst voor goede doelen van meer dan €7 miljard dankzij de miljoenen deelnemers, is uniek in de wereld. Daar zijn we enorm trots op.”

De volledige City A.M. Charity Index 2016 verscheen 20 december jl. in het 52 pagina’s tellende tijdschrift ‘City A.M. Giving’, dat wordt meegeleverd met de krant City A.M. van die dag. In dit tijdschrift staan ook artikelen over goede doelen in de City of London, Maggie’s Centres, Sea Shepherd, The Prince’s Trust. City A.M. wordt gedistribueerd via 400 afgiftepunten in Groot London, en via 1.600 kantoren in de City of London. De oplage is ruim 200.000 stuks, het aantal lezers meer dan 400.000.

Vijf jaar geleden bracht City A.M. de eerste World Charity Donor Index uit, een ranglijst van ’s werelds grootste private donoren aan goede doelen. Inmiddels is de lijst een traditie geworden. Naast de top 20 private gevers aan goede doelen ter wereld, staat ook de top 20 Europese private gevers aan goede doelen in de index, en de top 10 actief wervende private gevers aan goede doelen. De lijsten worden onderzocht en samengesteld door prof dr Theo Schuyt (Vrije Universiteit Amsterdam, Universiteit van Maastricht en voorzitter van de European Research Network on Philanthropy) en zijn team.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close