Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Actie van ziek jongtje levert Serious Request nu al miljoen op

23 december 2016

zesjarige Tijn begon woensdag een 'Lak-aan-actie' bij het Glazen Huis in Breda. Het is voor het eerst dat met een persoonlijke actie zoveel geld wordt opgehaald voor Serious Request.

door Redactie Vf

Een inzamelingsactie van een jongetje heeft voor NPO 3FM Serious Request al meer dan een miljoen euro opgeleverd. De zesjarige Tijn begon woensdag een 'Lak-aan-actie' bij het Glazen Huis in Breda. Het is voor het eerst dat met een persoonlijke actie zoveel geld wordt opgehaald voor Serious Request.

In minder dan 24 uur stond de teller al op ruim 400.000 euro. Donderdagavond even na 17.30 uur ging het bedrag over de zeven ton, nog geen drie uur later stond de teller op ruim 800.000 euro en even voor 22.30 uur was de grens van 900.000 euro gepasseerd. Het streefbedrag van de actie was 100 euro.

Tijn lijdt aan hersenstamkanker (DIPG), een zeldzame ziekte die jaarlijks bij maar tientallen kinderen wordt vastgesteld en waar genezing van is uitgesloten. Met zijn 'Lak Aan'-actie daagt hij mensen uit om zijn of haar nagels te laten lakken, en tegelijkertijd te doneren voor een betere behandeling van longontsteking in gebieden waar nu nog gebrekkige medische zorg is.

Heel Holland Lakt

Op sociale media is de actie van Tijn omgedoopt tot Heel Holland Lakt. Tal van Nederlandse artiesten, zoals Marco Borsato en Armin van Buuren, en meerdere politici hebben het initiatief omarmd.

Geert Wilders (PVV), Bert Koenders (minister Buitenlandse Zaken), Jesse Klaver (GroenLinks), Marianne Thieme (Partij voor de Dieren), Tunahan Kuzu (DENK) en Kees Verhoeven (D66) liepen met gelakte nagels rond in Den Haag.

Gisteren kwam Tijn opnieuw naar het Glazen Huis. Daar kreeg hij de ambtsketen omgehangen van burgemeester Paul Depla van Breda. Tijn werd voor een dag benoemd tot baas van de stad. Sanne Hans schreef een lied speciaal voor de kleine fondsenwerver: "je bent een voorbeeld voor ons allemaal."

Tijns vader Gerrit Kolsteren was tot tranen toe geroerd. ,,Ik moet ieder keer denken aan het nummer dat Paul de Leeuw zong, 'Ik heb een steen verlegd'. Dat heeft Tijn gedaan. Hij heeft een steen verlegd'', zei hij eerder tegen BN De Stem. 

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close