Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

De Zonnebloem schrapt vakanties voor gehandicapten

21 december 2016

Terugloop inkomsten uit fondsenwerving noopt organisatie tot bezuinigen.

door Redactie Vf

Vrijwilligersorganisatie de Zonnebloem stopt met een groot deel van het aanbod van reizen voor mensen met een lichamelijke beperking. Het goede doel krijgt de laatste jaren miljoenen euro's minder aan giften binnen en moet drastisch bezuinigen om alsmaar oplopende zorgkosten te kunnen betalen.

Nu gaan jaarlijks nog ruim 8300 mensen op vakantie met de Zonnebloem. Vanaf 2018 is er nog maar plek voor 2850 vakantiegangers.Alle bus- en vliegreizen worden in 2018 geschrapt. Alleen de vaarvakanties met het hotelschip MPS de Zonnebloem blijven bestaan. De Zonnebloem verwacht dat de wachttijd voor de vakanties, die nu ongeveer een jaar is, verder zal oplopen.

Fondsenwerving

Reden voor de bezuiniging is de daling aan inkomsten uit donaties; de Zonnebloem ontvangt steeds minder structurele donaties en is afhankelijk geworden van incidentele giften. In 2010 haalde de organisatie in totaal 21 miljoen euro op. Vorig jaar was dit 17,8 miljoen. "Terwijl de kosten die we moeten maken om de vakanties te organiseren alleen maar toenemen", zo vertelde een woordvoerder van de Zonnebloem aan een verslaggever van Omroep Brabant

De vereniging zegt vooral last te hebben van het bel-me-niet-register. Ook houdt de Zonnebloem geen collectes. Creatieve en eenmalige acties leverde vooralsnog te weinig op.

Bezuinigingen

De bezuinigingen op de vakanties moeten vier miljoen euro opbrengen. Ook gaat de organisatie snijden in het aantal medewerkers.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close