Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Ifunds Engage 365, Demo 1op1

Jos van Lange nieuwe voorztiter Raad van Toezicht CBF

19 december 2016

Jos van Lange treedt in april 2017 aan als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het CBF. Hij volgt daarmee Cees Breederveld op, die in maart 2015 tot interim-voorzitter werd benoemd.

Van Lange (L) en Breederveld (R)
Van Lange (L) en Breederveld (R)

door Redactie Vf

Jos van Lange treedt in april 2017 aan als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het CBF. Hij volgt daarmee Cees Breederveld op, die in maart 2015 tot interim-voorzitter werd benoemd. Vanwege het aanvaarden van een nieuwe bestuursfunctie bij een goededoelenorganisatie treedt Breederveld terug. Vicevoorzitter Jaap Nawijn zal de komende maanden het voorzitterschap waarnemen.

Jos van Lange (1956) heeft een financieel-economische achtergrond. Na zijn studie economie aan de Katholieke Hogeschool Tilburg koos hij voor een loopbaan bij de Rabobank. Vanaf 2013 is hij voorzitter van de hoofddirectie van de Rabo Vastgoedgroep. Jos van Lange beschikt over een brede bestuurlijke ervaring. Hij is onder meer lid van de Board of Directors van NMB in Tanzania, een bank die zich met microfinanciering bezighoudt. Waarnemend voorzitter Jaap Nawijn: "Wij zijn blij in Jos van Lange een voorzitter te hebben gevonden die beschikt over ruime bestuurlijke ervaring en die midden in de samenleving staat."

Breederveld

Bij de benoeming van Cees Breederveld was al duidelijk dat hij het voorzitterschap op tijdelijke basis zou vervullen. Nu de invoering van het nieuwe validatiestelsel in 2016 een feit is en ook veranderingen in de governance zijn doorgevoerd, komt met de benoeming van Jos van Lange een einde aan deze transitiefase.

Binnen het CBF wordt met veel waardering teruggeblikt op de periode Breedervled. Directeur Roline de Wilde: “Cees is een zeer doorgewinterde bestuurder en daar hebben wij veel profijt van gehad. Het is fantastisch dat hij na zijn pensionering als algemeen directeur van het Rode Kruis zijn tijd en energie heeft willen geven in het ondersteunen van dit transitieproces. Dat deze overgang succesvol is verlopen, hebben wij in belangrijke mate aan de stuurmans-kunst van Cees te danken.”

Bron: CBF

Wekelijksenieuwsbrief

Hey, vond je dit nou een goed verhaal? Wil je meer van dit soort verhalen automatisch in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief 👇

Close