Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Goede Doelen Nederland geschokt door fraude met giftenaftrek

19 december 2016

Afgelopen week werd bekend dat een grote groep mensen heeft gefraudeerd met de giftenaftrek. Het Openbaar Ministerie (OM) denkt dat het om een totaal bedrag van 8,5 miljoen euro gaat​​.

door Redactie Vf

Afgelopen week werd bekend dat een grote groep mensen heeft gefraudeerd met de giftenaftrek. Zij hebben valse kwitanties van een Rotterdamse Onderwijsinstelling gebruikt en zo ten onrechte geprofiteerd van de giftenaftrek. Het Openbaar Ministerie (OM) denkt dat het om een totaal bedrag van 8,5 miljoen euro gaat. Goede Doelen Nederland geeft aan geschokt te zijn door het nieuws.

"De giftenaftrek is een belangrijke belastingmaatregel die bedoeld is bij te dragen aan een betere samenleving. Het is daarom goed dat bij misbruik de betrokkenen hard aangepakt worden. Met de giftenaftrek waardeert de overheid particuliere initiatieven en onthoudt zich van belastingheffing op dat deel van het inkomen dat burgers geven voor een betere samenleving. De inzet van dit particulier initiatief is hard nodig. Het is bijzonder triest dat een dergelijke regeling misbruikt wordt."

Witwassen en fraude

De Belastingdienst meldt dat de ruim 2000 fraudeurs de ten onrechte ontvangen teruggaaf moeten terugbetalen. Mogelijk komt daar nog een boete bovenop. Ook worden ze mogelijk strafrechtelijk vervolgd.

De drie bestuurders van de stichting zijn aangehouden op verdenking van witwassen, fraude en valsheid in geschrifte. De bestuurders worden ervan verdacht dat zij valse kwitanties met hoge bedragen tegen contante betaling leverden, zodat hun cliënten een hogere belastingteruggaaf konden claimen. Er is beslag gelegd op de bezittingen van de stichting, zoals een woning, 87.000 euro contant geld, creditcards, bankrekeningen, sieraden en auto's.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close