Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Fraude bij kinderkankerstichting: bestraft met cel en miljoen schadevergoeding

19 december 2016

Een voormalig bestuurslid van een stichting die geld ophaalt voor kinderkanker moet 2,5 jaar de cel in en een schadevergoeding van ruim een miljoen euro betalen.

door Redactie Vf

Een voormalig bestuurslid van een stichting die geld ophaalt voor kinderkanker moet 2,5 jaar de cel in en een schadevergoeding van ruim een miljoen euro betalen. Een tweede verdachte, de penningmeester van de stichting, kreeg drie maanden voorwaardelijk en een taakstraf van 240 uur opgelegd.

Met vervalste documenten haalde de hoofdverdachte geld van de rekening van de stichting The Quality of Life Gala om onder meer de verbouwing en inrichting van zijn huis te betalen. Hij kreeg daarbij hulp van de penningmeester.

Nadat de Stichting er achter kwam dat verschillende facturen vervalst waren,  het ging om facturen voor onterechte kosten van diners, overnachtingen luxueuze  hotels en de aankoopkosten van een mobiele telefoon,  werden de twee betrokken bestuursleden na zowel intern als forensisch extern onderzoek ontslagen. De Stichting laat weten bijna alle ontvreemde gelden nagenoeg terug te hebben gekregen.

Bron: Quality of Life

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close