Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Wilde Ganzen zoekt 'Gouden Gans 2016'

25 november 2016

Wilde Ganzen organiseert de verkiezing van de Gouden Gans 2016. 111 Nederlandse stichtingen die in ontwikkelingslanden werken aan minder armoede maken kans op 10.000 euro.

door Redactie Vf

Wilde Ganzen organiseert de verkiezing van de Gouden Gans 2016.  111 Nederlandse stichtingen die samen met hun partners in ontwikkelingslanden – gesteund door Wilde Ganzen – werken aan minder armoede maken kans op 10.000 euro, vrij te besteden binnen de doelstellingen van hun stichting. Ook wordt onder de deelnemers een advies op maat van een expert verloot.

"Op veel plaatsen in de wereld maken bevlogen Nederlanders samen met lokale partners een groot verschil in de levens van mensen", verteltTineke Huizinga, directeur van Wilde Ganzen. "Ze verminderen de armoede met kleinschalige projecten. Denk aan de bouw van een school, de aanleg van een waterleiding of het verbeteren van landbouwmethodes, waardoor meer voedselzekerheid ontstaat. Als Wilde Ganzen steunen wij die particuliere initiatieven met onze kennis, ons netwerk en met een financiële bijdrage. Het doel van deze verkiezing is om de mooie resultaten die we zo samen bereiken met méér mensen te delen. We roepen heel Nederland op om te stemmen op een van deze mooie projecten via de radio en een online campagne."

De deelnemers zijn stichtingen met een project dat door Wilde Ganzen is goedgekeurd sinds 1 januari 2013 en voor 1 oktober 2016. Het Nederlandse publiek, een jury van particuliere initiatieven (PI-jury) én een vakjury kunnen hun stem uitbrengen op één van de projecten. Het publiek kan tot 31 december 2016 stemmen. Op 16 januari 2017 worden de nominaties bekend gemaakt.  

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close