Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Museum Culemborg crowdfund meesterwerk van Paulus Moreels

22 november 2016

Het Elisabeth Weeshuis Museum te Culemborg heeft nog tot eind maart 2017 om het schilderij De aanbidding van de herders van Paulus Moreelse (1630) aan te schaffen. Omdat het stuk een historische link heeft met de stad is het museum gestart met een crowdfundingactie.

door Redactie Vf

Het Elisabeth Weeshuis Museum te Culemborg heeft nogt tot eind maart 2017 om het schilderij De aanbidding van de herders van Paulus Moreelse (1630) aan te schaffen. Omdat het stuk een historische link heeft met de stad is het museum gestart met een crowdfundactie, nadat er reeds 111.000 euro bij traditionele partijen werd opgehaald.

De opdrachtgever van dit schilderij, Floris II van Pallandt (1577-1639), graaf van Culemborg, is een belangrijke figuur uit de geschiedenis van Culemborg en de Republiek van de Zeven Verenigde Nederlanden. Hij betaalde Moreelse in maart 1631 een bedrag van 360 gulden voor zijn 'Corsnacht'. Het stuk was bestemd voor het woonhuis van de graaf en zijn echtgenote, het 'Hof van Culemborg' aan de Lange Vijverberg in Den Haag.

Het museum heeft het stuk reeds in bruikleen, maar dat verloopt per maart 2017. Daarom werd gestart met fondsenwerving. Eerst met aanvragen bij de Vereniging Rembrandt en het Mondriaan Fonds die beiden € 55.000,- toezeiden, aanvragen bij andere fondsen lopen nog, terwijl de gemeenteraad € 1.000,-  vrijmaakte voor de verwerving van het schilderij.

Museumdirecteur Nicole Spaans verteld in de Culemborgse Courant over het beroep dat haar museum doet op de bevolking van Culemborg. "Om Culemborgers bij de fondsenwerving te betrekken, laten we een kerstkaart drukken met de 'Corsnacht'. We hopen de komende tijd veel kaarten te verkopen. Het museum roept natuurlijk ook Culemborgse ondernemers op bij te dragen om zo het resterende bedrag bijeen te brengen."

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close