Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Oranje Fonds zoekt klussen voor NLdoet 2017

2 november 2016

Op 10 en 11 maart 2017 is het weer zo ver: dan vindt NLdoet plaats, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Maatschappelijke organisaties kunnen vanaf nu klussen aanmelden

door Redactie Vf

Op 10 en 11 maart 2017 is het weer zo ver: dan vindt NLdoet plaats, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het Oranje Fonds is op zoek naar maatschappelijke organisaties die op deze dagen extra vrijwilligers kunnen gebruiken. Klussen kunnen vanaf nu worden aangeboden via NLdoet.nl.
 
Alle klussen waar verenigingen, stichtingen, scholen en zorginstellingen helpende handen bij kunnen gebruiken, kunnen worden aangemeld. Of het nu gaat om het opknappen van een buurthuis, het aanleggen van een moestuin, koken voor een groep ouderen of een dagje uit met kinderen met een beperking.

Maatschappelijke organisaties kunnen vanaf nu klussen aanmelden

 
Nieuwe vrijwilligers
NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. De landelijke actie leidt er vaak toe dat mensen zich voor langere tijd inzetten en is voor organisaties dus een goede manier om nieuwe vrijwilligers te vinden. Daarnaast is NLdoet een uitgelezen moment om klussen te klaren die anders door tijdgebrek op de plank blijven liggen. Tijdens deze dagen wordt duidelijk hoeveel kracht er zit in onze gemeenschap.
 
Bijdrage
Organisaties die een klus aanmelden op NLdoet.nl kunnen tot en met 31 januari een bijdrage tot maximaal 400 euro aanvragen. Deze bijdrage kunnen zij besteden aan benodigdheden voor het uitvoeren van de klus. De criteria die gelden voor het aanvragen van een bijdrage zijn te vinden op de website.
 
Trots
Het Oranje Fonds organiseert NLdoet in 2017 voor de 13e keer. Tijdens de editie van 2016 zijn ruim 9.000 klussen geklaard en het Fonds hoopt dat aantal tijdens de komende editie te overtreffen. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet geeft organisaties de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten. Wij vinden het prachtig om te zien dat ieder jaar zo’n 350.000 Nederlanders bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet. Hieruit blijkt dat Nederland een land is van vrijwilligers en daar mogen we met z’n allen trots op zijn.”
 
Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Nederlandse Loterij en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Bron: Oranje Fonds

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close