Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Aanmelding goede doelen voor donatie ING Nederland fonds van start

2 november 2016

ING helpt verenigingen en stichtingen met steuntje in de rug. Nederlanders kunnen hun eigen stichting of vereniging tot eind deze maand aanmelden om in aanmerking te komen voor een donatie van het ING Nederland fonds.

door Redactie Vf

Deze week is de aanmelding voor de campagne ‘Help Nederland vooruit’ van het ING Nederland fonds van start gegaan. Met deze campagne wil het fonds lokale verenigingen en stichtingen financieel ondersteunen. Nederlanders kunnen hun eigen stichting of vereniging tot eind deze maand aanmelden om in aanmerking te komen voor een donatie van het ING Nederland fonds. Zo wil ING niet alleen in grote maatschappelijke initiatieven en ideeën investeren, maar wil het ook lokale projecten in Nederland een steuntje in de rug geven.

Tot en met 30 november kunnen alle Nederlanders hun favoriete vereniging of stichting aanmelden. Uit alle inzendingen worden in elke regio door de lokale ING kantoren vijf organisaties genomineerd die in aanmerking komen voor een donatie.

Heel Nederland kan vervolgens stemmen op hun favoriete lokale vereniging of stichting tijdens de online stemronde in januari 2017. Het aantal stemmen bepaalt de hoogte van de donatie die varieert van €5.000,- voor de winnaar tot €1.000,- voor de nummer vijf. Na de stemperiode krijgt ieder goed doel tijdens een lokale feestelijke uitreiking te horen welk bedrag het ontvangt. In totaal ontvangen 260 lokale initiatieven een donatie van het ING Nederland fonds.

Mensen vooruit helpen

Kirsten Ottens, directeur ING Nederland fonds, is trots op alle mooie initiatieven die er in Nederland worden ontplooid. “Daarom willen we lokale stichtingen en verenigingen helpen hun droom of ambitie om mensen vooruit te helpen waar te maken. Vorig jaar hebben we op deze manier ruim 400 lokale goede doelen een donatie gegeven. Zo ondersteunen we bijvoorbeeld Dyana van Hotspot Hutspot die gezonde maaltijden kookt voor mensen met een sociale achterstand en Toon van Stichting Plons die mensen met een beperking laat genieten van watersport.”

ING: "Als Nederlandse bank is ING nauw verbonden met de Nederlandse samenleving. Om de betrokkenheid bij Nederland te laten zien, is in 2015 het ING Nederland fonds opgericht. Het fonds heeft als doel verenigingen en stichtingen vooruit te helpen die het initiatief nemen Nederland sterker te maken. Dit doet het fonds in de vorm van kennis, tijd en donaties. Kijk hier voor meer informatie over het ING Nederland fonds."

Advertentie

Close