Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Vier kinderdoelen slaan de handen ineen

28 oktober 2016

Onder de naam ‘Eén voor Kinderen’ willen Edukans, Het Vergeten Kind, het Liliane Fonds en UNICEF Nederland samen met het Nederlands publiek meer kinderen wereldwijd en in Nederland een betere toekomst bieden.

door Redactie Vf

Vier kinderdoelen slaan de handen ineen. Onder de naam ‘Eén voor Kinderen’ willen Edukans, Het Vergeten Kind, het Liliane Fonds en UNICEF Nederland samen met het Nederlands publiek meer kinderen wereldwijd en in Nederland een betere toekomst bieden. “In een wereld die steeds harder wordt, staan veel kinderen er alleen voor. Ze worden beroofd van hun kansen. Daar leggen we ons niet bij neer.”  

De vier goede doelen die ieder op hun eigen gebied kinderen helpen, treden vanaf afgelopen week gezamenlijk naar buiten op de gezamenlijke website www.eenvoorkinderen.nl.

“Mensen hoeven met ‘Eén voor Kinderen’ nu niet te kiezen tussen steun aan een gehandicapt kind, een kind dat goed onderwijs nodig heeft of een kind op de vlucht voor geweld”, legt Lindy Laagewaard, projectleider ‘Eén voor Kinderen’ uit. “Als vier kinderdoelen bundelen we onze krachten om samen meer kinderen kansen te kunnen geven.

Ambitie
Het doel van ‘Eén voor Kinderen’ is ambitieus geformuleerd: heel Nederland betrekken bij een betere wereld voor kinderen. “Met deze  samenwerking nodigen we elke Nederlander uit om in actie te komen en te doneren voor kinderen. Samen kunnen we het verschil maken voor kinderen die ons nodig hebben”, zegt Laagewaard.

De vier organisaties zien een grote urgentie om nu in actie te komen.  De helft van alle vluchtelingen op de wereld is kind, bijna 60.000 kinderen in Nederland verblijven noodgedwongen in opvanglocaties of in een onveilige of instabiele thuissituatie, veel  gehandicapte kinderen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika krijgen niet de zorg die ze zo hard nodig hebbe en 263 miljoen kinderen gaan wereldwijd niet naar school.

Maestro
‘Eén voor Kinderen’ is afgelopen week gelanceerd tijdens een uitzending van het NPO Radio 2 programma ‘Aan de slag’ van Bart Arens. Diverse programma’s op NPO Radio 2 zullen in de komende weken aandacht besteden aan ‘Eén voor Kinderen’. Met een speciale aflevering van Maestro,  waar bekende Nederlanders als Karin Bloemen, Carlo Boszhard en Klaas van Kruistum de bok bestijgen, zal om aandacht en steun worden gevraagd voor kinderen die de hulp van het Nederlandse publiek hard nodig hebben.

Joep Verboeket, directeur van Het Vergeten Kind, kijkt met uit naar de televisie-uitzending: "Wat er ook speelt, kinderen mogen nooit het slachtoffer zijn. Niet in het buitenland en ook niet in Nederland, waar tienduizenden kinderen opgroeien in een onveilige of instabiele thuissituatie waardoor ze vaak niet meer thuis kunnen wonen. Door nu de handen in één te slaan, kan de kijker in een keer vier goede doelen tegelijk steunen. We zijn erg benieuwd of de kijker even enthousiast is als wij."

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close