Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Talk the Talk , Walk the Walk

26 oktober 2016

Capital Counsel komt met rapport over duurzaamheid maatschappelijke organisaties. "Op verschillende onderdelen valt nog veel winst te behalen."

door Redactie Vf

Capital Counsel, risico manager voor stichtingen, verenigingen en charitatieve organisaties, komt volgende week met een rapport over duurzaamheid van maatschappelijke organisaties. "Op verschillende onderdelen valt nog veel winst te behalen."

Voor maatschappelijke organisaties moet duurzaam beleid gesneden koek zijn,  een maatschappelijke organisatie ontvangt immers geld uit de maatschappij om dit -na enige tijd- weer terug te geven aan de maatschappij.  Maar opereert de sector daarbij eigenlijk wel op een duurzame manier en wordt daar voldoende bij stil gestaan?

Capital Counsel onderzocht de hele bedrijfsketen van inkoop, het salaris- en diversiteitsbeleid, controle op ontvangen giften, het uitzetten van het vermogen tot de uiteindelijke besteding van het geld dat van de donateur is ontvangen. Uitkomst?  ​

​"Uit het onderzoek blijkt dat duurzaam (beleggings)beleid absoluut leeft bij maatschappelijke organisaties en dat het pad tot op zekere hoogte ook wordt bewandeld. Maar tevens blijk dat er op verschillende onderdelen nog veel winst valt te behalen," aldus de onderzoekers in een aankondiging van het rapport.

Benieuwd in hoeverre intenties zijn vertaald naar daden? Stuur een mail naar  rapport@capitalcounsel.nl  en het rapport wordt automatisch toegezonden.

Over Capital Counsel

In 2012 is Capital Counsel opgericht als onafhankelijke consultant voor Instellingen & Charitas. Het bedrijf ondersteunt organisaties bij het behouden en beschermen van het vermogen.  "Door onze financiële expertise op deze manier in te zetten, leveren ook wij een directe bijdrage aan de maatschappij. Een heel prettig gevoel."

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close