Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Petitie tegen schrappen 25 miljoen euro voor monumenten

14 oktober 2016

Minister Bussemaker van Cultuur schrapt 25 miljoen euro voor de instandhouding van monumenten. Ze is voornemens de fiscale aftrek voor onderhoud en restauratie van particuliere Rijksmonumenten af te schaffen. "Stop de bezuinigingen op ons erfgoed!" stellen betrokken organisaties.

door Redactie Vf

Minister Bussemaker van Cultuur schrapt 25 miljoen euro voor de instandhouding van monumenten. Ze is voornemens de fiscale aftrek voor onderhoud en restauratie van particuliere Rijksmonumenten af te schaffen. "Stop de bezuinigingen op ons erfgoed!" stellen betrokken organisaties.

Federatie Instandhouding Monumenten, Kunsten '92 en Erfgoedvereniging Bond Heemschut​ zijn een petitie gestart om de voorgenomen bezuiniginen tegen te houden.
"Onze monumenten komen ze in de knel en dat terwijl  89% van de Nederlanders vindt dat monumentaal erfgoed behouden moet blijven." 

De organisaties vrezen dat eigenaren gedemotiveerd worden om zich actief in te zetten voor behoud van hun monument, uitstel en afstel van periodiek onderhoud aan rijksmonumenten zou vervolgens leiden tot verval.

De petitie kunt u hier lezen en en tekenen.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close