Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Opbrengst Tour for Life: € 855.200 voor kankeronderzoek

5 september 2016

168 deelnemers van Tour for Life zijn na 8 dagen fietsen vanuit Italië gefinisht in Rotterdam. Samen met de ploegbegeleiders en vrijwilligers hebben zij maar liefst € 855.200 opgehaald voor kankeronderzoek.

door Redactie Vf

168 deelnemers van Tour for Life zijn na 8 dagen fietsen vanuit Italië gefinisht in Rotterdam. Zij hebben 1.400 kilometer en 15.500 hoogtemeters getrotseerd om geld in te zamelen voor Daniel den Hoed Stichting, dat succesvol kankeronderzoek uitgevoerd door het Erasmus MC Kanker Instituut financiert. Samen met de ploegbegeleiders en vrijwilligers hebben zij maar liefst € 855.200 opgehaald.

Op zondag 28 augustus startten de deelnemers vanuit het Noord-Italiaanse Bardonecchia aan de achtste editie van Tour for Life. "De Tour4LiEr werd meteen afgetrapt met de ‘Koninginnenrit’. Deze eerste etappe leidde de deelnemers in 172 km over 4 cols, waaronder 2 in de buitencategorie. 

Het was ook de resterende tourweek nog zwaar afzien. "De Tour for Life doet niet onder voor een week Tour de France", concludeerde oud Tour de France-winnaar en Tour for Life-ambassadeur Jan Janssen. 

Saamhorigheid

Dat de noodzaak voor meer kankeronderzoek hoog is, bleek helaas ook uit de ervaring van de Tour for Life deelnemers. In de aanloop naar Tour for Life waren meerdere mensen genoodzaakt hun deelname in te trekken wegens de diagnose kanker, of vanwege de sterfte van een geliefde aan deze ziekte. Tijdens Tour for Life zorgde ieders persoonlijke ervaring met deze ziekte voor intense emoties, maar ook voor extra motivatie om een tandje bij te zetten de zware tocht uit te rijden.

Bekendmaking voorlopige eindstand

Op zondag 4 september werden de deelnemers groots onthaald door familie en vrienden bij de finish in het Zuiderpark in Rotterdam.  Jan Janssen reikte de medailles uit aan de deelnemers. Jan Janssen: “Ik heb een grote bewondering voor hen die deze ontzettend zware tocht hebben gereden, en dit indrukwekkende bedrag hebben opgehaald. Dat alles om samen kanker kansloos te maken. Geweldig!”

Bron: Tour for Life

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close