Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

19e Ride for the Roses in Twente geslaagd

5 september 2016

 Ondanks een aantal flinke regenachtige momenten kende de ride een finish met zonneschijn. 7.000 deelnemers haalden een bedrag op van 585.000 euro voor onderzoek naar leukemie.

door Redactie Vf

De 19e editie van de Ride for the Roses ging zondag 4 september van start vanaf Vliegveld Twenthe in Enschede. Ondanks een aantal flinke regenachtige momenten kende de ride een finish met zonneschijn. Letterlijk. Zo’n 7.000 deelnemers haalden een bedrag op van 585.000 euro voor de KWF Kankerbestrijding. Dit jaar wordt het geld besteed aan onderzoek naar leukemie.

Met 15 minuten vertraging, zodat iedereen tijdig aan de start verscheen door weer en verkeer, gaf burgemeester van Enschede Onno van Veldhuizen het startschot en ging het grootste peloton van de wereld van start voor een tocht van 100 kilometer.Twente werd even later doorkruist door een lint van ruim 4.000 wielrenners, dat zich over een grote lengte uitstrekte, maar ook zeer dicht bij elkaar bleef in het gemeenschappelijke doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor het KWF.

Diverse prominenten fietsten mee, waaronder Ride-ambassadeurs Frits Barend, Hennie Kuiper, Dennis Wilt, Theo de Rooij, Tom Veelers en Bob de Jong, over een parcours dat voerde door het Twentse coulisselandschap, door dorpskernen en stad, naar Enschede, richting Almelo en via Dinkelland weer terug naar het vliegveld.

Toponderzoek mogelijk

Begrijpen hoe kanker ontstaat: dat is de rode draad in het onderzoekswerk van fundamenteel onderzoeker en KWO-prijswinnaar prof. dr. Ruud Delwel. Naar zijn onderzoek gaat de opbrengst van deze Twentse editie.

Doel is om kanker te reduceren tot een chronische ziekte en niet langer een ziekte waar mensen aan sterven’, zei Sigrid Attema van KWF Kankerbestrijding. ‘De Ride levert met de opbrengst een belangrijke bijdrage om het toponderzoek dat hiervoor nodig is mogelijk te maken’.

Toerfietsers

Even voor elf uur, nadat het peloton de Hangar had verlaten, loste wethouder van Enschede Hans van Agteren het startschot voor de toerfietsers. Voor deze deelnemers waren twee routes uitgestippeld van 25 en van 50 kilometer door de regio Twente. Jong, oud, getraind of ongetraind, op de ligfiets of de e-bike, kinderen op eigen fiets of achterop bij vader en moeder; de Ride is voor iedereen.

Acties voor KWF

Aan het begin van de middag werden de eerste deelnemers binnengehaald, waarbij om 14.20 uur het peloton zijn intrede deed. Alle deelnemers ontvingen onder grote belangstelling van honderden toeschouwers bij de finish in de bijzondere entourage de speciale Ride-roos.

Daarna kon men bijkomen en nagenieten van optredens van de band ENorm die ook hun speciaal voor de Ride Twente geschreven nummer ten gehore bracht. “Reach for the Roses” is nog steeds te downloaden via ITunes, de opbrengst gaat geheel naar KWF.

Aan het einde van de middag werden diverse cheques van onder andere de hoofdsponsors uitgereikt. De PreRide Twente overhandigde een cheque ter waarde van 50.000 euro. Samen met diverse landelijke en lokale side events, deelname en acties vanuit het bedrijfsleven en de fietsers werd het bedrag van 585.000 euro opgehaald voor de strijd tegen kanker.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close