Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Jaar cel geëist tegen ex-directeur Stichting ALS wegens verduistering

31 augustus 2016

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag een jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist tegen Eric N. Hij wordt verdacht van valsheid in geschrifte en verduistering. 

door Redactie Vf

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag een jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist tegen Eric N. Hij wordt verdacht van valsheid in geschrifte en verduistering. De ex-directeur van de Stichting ALS ontvreemde in totaal meer dan 300.000 euro van twee stichtingen.

N. ontvreemde in 2013 en 2014 in totaal 177.000 euro van de Stichting ALS en maakte dit over naar een privérekening. Nadat dit bekend werd stal hij 144.000 euro van de stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek om het gat te dichten. 

Belastingschuld

N. raakte naar eigen zeggen privé in de financiele problemen. Hij had een belastingschuld, kreeg een deurwaarder op bezoek en maakte daarom 50.000 euro over van de Stichting ALS naar zijn eigen rekening. Een bedrag dat eindelijk dus nog flink zou oplopen. N gaf in de rechtbank aan veel spijt te hebben van zijn daden. Zijn totale schuld is  op 38.000 euro na terugbetaald met dank aan vrienden en familie. 

De officier van justitie sloeg een minder verzoenende toon aan en verweet N. een (te) luxues bestaan te hebben nagestreefd. Volgen de officier staat vast dat er door N. geld werd verduisterd om uit te geven aan bijvoorbeeld kansspelen en een vakantie.

 

Bron: NRC Handelsblad

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close