Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Swim to Fight Cancer Dordrecht haalt ruim twee ton op

30 augustus 2016

In Dordrecht werd zaterdagmiddag de City Swim to Fight Cancer gehouden. Verscheidene teams en individuele deelnemers haalden ruim twee ton op. 

door Redactie Vf

In Dordrecht werd zaterdagmiddag de City Swim to Fight Cancer gehouden. Verscheidene teams en individuele deelnemers haalden ruim twee ton op. 

De bijna vierhonderd deelnemers zwommen door de historische havens van de Dordtse binnenstad. Dat waren ruim honderd deelnemers meer dan vorig jaar. De verwachitng is dat het totaal opgehaalde bedrag nog een beetje oploopt, nog niet alle inkomsten van enkele benefietactiviteiten zijn bekend. 

Olympiërs gehuldigd

Het programma kende dit jaar een bijzonder gouden tintje. 's Middags werden  de olympische openwaterzwemkampioenen Ferry Weertman en Sharon van Rouwendael gehuldigd en op een boot door de binnenvaart gevaren. 

Olympisch kampioen Maarten van der Weijden, die in Peking (2008) de gouden medaille voor het 10 kilometer openwaterzwemmen won, nam ook deel aan het event. De zwemmer heeft een aantal jaar voor zijn olypmische prestatie lymfeklierkanker overwonnen.

Apeldoorn

De Swim to fight Cancer wordt dit jaar ook nog georganiseerd in Apeldoorn (18 september). Eerder dit jaar werd er gezwommen in Delft, Hoorn, Haarlem en  Den Bosch. Het totaal opgehaalde bedrag bedraagt nu al  551.173,57 euro. 

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close