Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Oranje Fonds zoekt initiatieven voor kwetsbare kinderen

24 augustus 2016

Aanmelding Appeltjes van Oranje 2017 sinds gisteren van start.

door Redactie Vf

Sinds gisteren kunnen organisaties zich bij het Oranje Fonds aanmelden voor de Appeltjes van Oranje 2017. Dit jaar is het thema ‘Krachtige kinderen’ en staan de Appeltjes van Oranje in het teken van kinderen die opgroeien in kwetsbare situaties. Succesvolle initiatieven die zich inzetten voor deze doelgroep komen dit jaar in aanmerking voor de prijzen.

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, licht de keuze voor het onderwerp toe: “Ieder kind moet dezelfde kansen krijgen in het leven. Maar door factoren als een moeilijke gezinssituatie of een taalachterstand krijgen kinderen soms een valse start. De initiatieven die hen op weg helpen in het leven zijn van onschatbare waarde. Wij zoeken initiatieven die succesvol zijn in hun aanpak, hen helpen zich te ontwikkelingen en een verschil maken in hun leven. We roepen alle projecten die dit doen op zich aan te melden voor de Appeltjes van Oranje!”

Appeltjes

Het Oranje Fonds reikt jaarlijks de Appeltjes van Oranje uit aan sociale initiatieven die verschillende groepen mensen verbinden en succesvol zorgen voor een leefbare samenleving. Ze worden daarmee gezien als een voorbeeld voor anderen. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van € 15.000,-. De prijzen worden ieder jaar door Koningin Máxima uitgereikt op Paleis Noordeinde.

Organisaties kunnen zich tot en met 23 september aanmelden. Drie initiatieven krijgen in mei in een Appeltje van Oranje uitgereikt op Paleis Noordeinde.

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close