Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

OnlineLegaat-app maakt nalaten toegankelijk en betaalbaar

20 juli 2016

App van GoedNalaten en DoeHetZelfNotaris moet grote publiek betrekken bij het nalaten aan goede doelen. “Even eenvoudig als de periodieke schenking zoals die voorheen via de notaris verliep,” aldus de ontwikkelaars.

door Redactie Vf

De nieuwe OnlineLegaat-app van GoedNalaten en DoeHetZelfNotaris moet het grote publiek betrekken bij het nalaten aan goede doelen. “Even eenvoudig als de periodieke schenking zoals die voorheen via de notaris verliep,” aldus de ontwikkelaars.

Met de OnlineLegaat-app kunnen goede doelen / ANBI’s op de eigen website de mogelijkheid bieden tot het opstellen van een legaatakte. Vrienden, leden of donateurs hoeven alleen hun persoonlijke gegevens en het bedrag in te vullen en de akte te verzenden naar de dichtstbijzijnde DoeHetZelfNotaris. Deze neemt vervolgens contact op voor een eenmalig bezoek ter ondertekening van de akte en registreert deze in het Centraal Testament Register. Het hele proces is daarmee notarieel en erfrechtelijk geheel geborgd.

“Een testamentaire schenking in de vorm van een (geld-)legaat kan heel goed via een dergelijke eenvoudige notariële akte geregeld worden. Deze akte is een aanvulling op het testament of op de wettelijke erfrechtbepalingen. Mensen hebben dus geen (nieuw) testament nodig voor deze vorm van testamentair schenken. De akte wordt geregistreerd in het CTR door de notaris en heeft daarmee testamentaire geldigheid.”

Theo Hesen, bestuurder van GoedNalaten: “Met deze nieuwe service wordt het ook voor de grote groep van mensen met kinderen ineens een stuk aantrekkelijker en makkelijker om een deel van hun bezit aan hun favoriete goede doel te schenken. In Pablo van Klinken van DoeHetZelfNotaris hebben we een partner gevonden die in staat is deze notariële dienst uitstekend neer te zetten. De “Gouden Eeuw van de Filantropie” komt zo een grote stap dichterbij”.

DoeHetZelfNotaris.nl  heeft ruime ervaring met het aanbieden van online notariële diensten. Directeur Pablo van Klinken:  “Wij vinden het leuk om een dergelijk innovatief product te ontwikkelen dat geheel in onze bedrijfsfilosofie van toegankelijk notariaat past. Omdat we denken dat we de goede doelen van Nederland hiermee kunnen ondersteunen hebben we bewust de prijs erg laag gehouden op € 125,- voor een akte. Samen met GoedNalaten gaan we de achterliggende services voor goede doelen dan ook graag verder uitbreiden”.

Meer informatie over deze Online Legaat -Service op www.goednalaten.nu.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close