Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Vluchtelingenorganisaties halen meer geld op

15 juli 2016

Ondanks afname van het aantal vluchtelingen geven Nederlanders nog steeds gul aan vluchtelingenorganisaties. Dat blijkt uit een rondgang van dagblad Trouw.

door Redactie Vf

Ondanks de recente afname van het aantal vluchtelingen geven Nederlanders nog steeds gul aan organisaties als VluchtelingenWerk en Stichting Vluchteling. Het aantal donateurs is bovendien toegenomen, zo blijkt uit een rondgang van dagblad Trouw.

Waar VluchtingenWerk Nederland in 2014 nog 3,5 miljoen euro ophaalde, was dat vorig jaar al 7,5 miljoen. Het aantal donateurs van de organisatie nam met 30 procent toe, terwijl de gemiddelde donatie van 70 euro in 2014 naar 111 euro in 2015 steeg. Dit jaar kwamen er vooralsnog 5000 donateurs bij.  Wel nam de publieke waardering licht af. ,,In het debat worden wij gezien als de voorstanders van de komst van vluchtelingen, dat neemt niet iedereen ons in dank af'', aldus directeur Dorine Manson.

Ook de Stichting Vluchteling kreeg meer aanhangers. Het aantal donateurs nam toe met 30.000 naar een totaal van 141.000. ,,Op veel verjaardagsfeestjes leidt het onderwerp vluchtelingenopvang nog altijd tot verhitte debatten'', aldus directeur Tineke Ceelen donderdag in de krant. ,,Dat wij nog steeds meer donateurs trekken, betekent dat problemen van vluchtelingen mensen niet koud laten.''

Bron: Trouw

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close