Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Co-directeurschap bij Greenpeace

12 juli 2016

Per 1 september gaan Anna Schoemakers en Joris Thijssen in een co-directeurschap leidinggeven aan Greenpeace Nederland. Zij zijn de opvolgers van Sylvia Borren die met pensioen gaat.

door Redactie Vf

Per 1 september gaan Anna Schoemakers en Joris Thijssen in een co-directeurschap leidinggeven aan Greenpeace Nederland. Zij zijn de opvolgers van Sylvia Borren die met pensioen gaat.

Politicologe Anna Schoemakers (39) werkte als directeur van het Klimaatverbond en bij het programmabureau Klimaat voor Ruimte. 'Klimaatverandering is het perspectief van waaruit ik om mij heen kijk. En dus ben ik bezorgd over de hevigheid van orkanen, de situatie van vluchtelingen, potvissen die op ons strand aanspoelen en het nog steeds bestaan van sweat shops. Bij Greenpeace zit een groep mensen met een sterke collectieve wil, want samen kom je verder. Misschien heb ik vanuit mijn Finse roots iets van het typisch Finse 'Sisu' (een ijzeren wil om iets voor elkaar te krijgen) meegekregen. And if so, dan zet ik die in om samen met vele anderen positieve verandering teweeg te brengen.'

Uitzien naar samenwerking

Joris Thijssen trad na zijn studie lucht- en ruimtevaarttechniek in vaste dienst bij Greenpeace. Hij was actief als campagneleider tegen kernenergie, onderzoeker van de smeltende gletsjers in Patagonië en adviseur van Greenpeace in China. Sinds 2010 is Joris (42) als programmadirecteur verantwoordelijk voor de campagnes die Greenpeace voert. Hij ziet uit naar de samenwerking met Anna Schoemakers 'Door het co-directeurschap ontstaat er tijd en ruimte om de deskundigheid van Greenpeace op alle niveaus te laten gelden en zo bij te dragen aan een snellere verduurzaming van onze samenleving. Anna en ik verplichten elkaar, én Greenpeace, om elke kans die zich daarvoor aanbiedt, met beide handen aan te grijpen.

Borren

Sylvia Borren - die bijna zes jaar haar ‘eigenzinnig en onvermoeibaar leiderschap’ inzette voor de organisatie – heeft veel vertrouwen in haar opvolgers. 'We moeten ook om tafel gaan en actief meewerken zodat de Noordpool echt beschermd wordt, het bos dat overeind staat meer waard is dan een gekapt bos en door te zorgen dat er alleen weggevist wordt wat de zee ook weer kan opbrengen. Samen met onze supporters gaat dit co-directeurschap daar fundamenteel aan bijdragen.'

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen
Close