Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Galadiner Feyenoord brengt meer dan half miljoen euro op

11 juli 2016

Het Feyenoord Galadiner, dat vorige week plaatsvond in Stadion De Kuip, heeft 568.580 euro opgeleverd. De opbrengst gaat naar de Feyenoord Foundation en de Giovanni van Bronckhorst Foundation.

door Redactie Vf

Het Feyenoord Galadiner, dat vorige week plaatsvond in Stadion De Kuip, heeft 568.580 euro opgeleverd. De opbrengst gaat naar de Feyenoord Foundation en de Giovanni van Bronckhorst Foundation.

Ruim 550 gasten woonden het diner bij dat werd geserveerd in een speciaal voor de gelegenheid op de grasmat opzezette tent. Onder de aanwezigen waren onder meer oud-spits Pierre van Hooijdonk en voormalig burgemeester van Rotterdam Ivo Opstelten. Ook de spelers van de huidige selectie waren aanwezig en zij hadden zich net als de andere gasten voor de gelegenheid in smoking gestoken.

Kinderen
,,Sommige kinderen krijgen, om wat voor reden dan ook, minder kansen in het leven. U kunt daar met z'n elkaar iets aan doen vanavond, door het steunen van deze goede doelen', sprak president-commissaris Gerard Hoetmer de aanwezigen toe. 

Hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst noemde het werk wat hij doet voor zijn foundation vervolgens 'dankbaar'. ‘Het is prachtig om hoofdtrainer van Feyenoord én hoofdtrainer van S.V. GIO [ de stichting van Van Bronckhorst die zelfvertrouwen en zelfbwustzijn bij kinderen in het onderwijs stimuleert, red.] te zijn. Vorig jaar hebben we dankzij het Galadiner 750 kinderen en hun ouders kunnen helpen. Dat we dat kunnen doen voor de samenleving, is iets dat past bij deze club van geen woorden maar daden’, aldus Van Bronckhorst, die de hoop uitsprak dat de veiling dit jaar opnieuw een succes zou worden.

Stuk gras
De woorden van Hoetmer en Van Bronckhorst misten het gewenste effect niet. Nog voordat de eigenlijke veiling begon, ontstond er een spontane actie om geld op te halen. Aan één van de 46 tafels werd een mooi geldbedrag geboden om de KNVB beker een kwartier lang van dichtbij te mogen bewonderen.  Anderen besloten de aan linten vastgemaakte ballonnen in Feyenoord kleuren door te knippen en daar een flink bedrag voor op tafel te leggen. 

Er bleek daarna nog voldoende in de portemonnee te zitten om tijdens de veiling flink mee te bieden. Het opvallendste veilingstuk was het stuk gras waarvandaan Eljero Elia in de bekerfinale tegen FC Utrecht de winnende goal maakte. Het memorabele stuk veld werd speciaal bewerkt en in een acrylblok gegoten, zodat het tot in lengte van dagen goed blijft.
 

Bron: Feyenoord.nl

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close