Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

PayPal maakt mobiel doneren toegankelijker

30 juni 2016

Met nieuwe optie in betaalapp wordt het nog laagdrempeliger om mobiel te doneren aan goede doelen.   

 

door Redactie Vf

PayPal heeft een knop toegevoegd aan de betaalapp, waarmee gebruikers geld kunnen doneren aan een door hen gekozen organisatie.

Met deze optie wordt het nog laagdrempeliger om mobiel te doneren aan goede doelen.  Donateurs haakten relatief vaak af op het moment dat de betaling via een externe site verloopt, maar dat behoort vanaf nu tot de verleden tijd.

De knop, op het beginscherm van de app geplaatst, maakt het mogelijk om te doneren aan duizenden organisaties die zijn goedgekeurd door het Paypal Giving Fund. Goede doelen kunnen de donatieknop ook op hun eigen website plaatsen.

Volgens cijfers van PayPal wordt er flink gedoneerd via de betalingsprovider. Vorig jaar gaven 38,7 miljoen mensen 6 miljard euro aan goede doelen via PayPal, waarvan 23 procent via een mobiel apparaat.

Op dit moment is deze functionality alleen nog maar beschikbaar voor Amerikaanse en Engelse goede doelen. Navraag bij PayPal wanneer de functie in Nederland beschikbaar komt leverde de volgende reactie op: "While it is being considered in other markets, at this time there is no specific or timeframe information to provide." Wanneer we de functie in Nederland kunnen gebruiken is dus voorlopig onbekkend. 

Bron: Techcrunch

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close