Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Ruim 300 goede doelen erkend

16 juni 2016

Zo’n driehonderd goededoelenorganisaties in Nederland mogen zich vanaf 1 juli 2016 ‘erkend goed doel’ onder de nieuwe erkenningsregeling noemen.

door Redactie Vf

Zo’n driehonderd goededoelenorganisaties in Nederland mogen zich vanaf 1 juli 2016 ‘erkend goed doel’ onder de nieuwe erkenningsregeling noemen.

Van de bestaande keurmerk- en certificaathouders heeft meer dan driekwart inmiddels alles gedaan om over te gaan naar de erkenning. Zij behoren tot de voorlopers die vanaf 1 juli de titel ‘erkend goed doel’ mogen dragen. Het CBF verwacht aan het einde van het jaar iedereen die dit wil ‘over’ te hebben gebracht naar de erkenning.

Ook zullen vanaf 1 juli zo’n  zeventig ‘nieuwe’ goede doelen erkend zijn. Volgens Goede Doelen Nederland zijn dat zowel veel langer bestaande goede doelen, die in de nieuwe erkenning een aanleiding zagen om zich alsnog te melden als enkele startende organisaties.

“Starters zien de erkenning vaak als een steun in de rug. Het helpt de basis van de organisatie snel op orde te krijgen en daardoor meer vertrouwen van publiek en andere geldgevers te verdienen.”

Feest van (h)Erkenning

Het CBF verwacht rond 1 juli de namen van in totaal zo’n driehonderd organisaties bekend te kunnen maken die ‘erkend goed doel’ zijn. Alle organisaties die vanaf 1 juli zijn erkend, hebben een uitnodiging ontvangen om dit op die dag te komen vieren. 

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close