Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Academie voor Verenigingsbesturen opgericht

15 juni 2016

Onlangs is de Academie voor Verenigingsbesturen (AVVB) opgericht. De organisatie wil (nieuwe) verenigingsbestuurders opleiden en wegwijs maken in bestuurlijk verenigingsland.

door Redactie Vf

Onlangs is de Academie voor Verenigingsbesturen (AVVB) opgericht. De organisatie wil (nieuwe) verenigingsbestuurders opleiden en wegwijs maken  in bestuurlijk verenigingsland.

Het Nederlandse middenveld bestaat voor een groot deel uit verenigingen – van BOVAG tot scouting en van de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen tot  de KNLTB (Tennisbond). Zij zijn afhankelijk van kwalitatief en effectief bestuur, dat binnen een beperkte en afgebakende tijd verricht moet worden.

De belangen die veregingen dienen zijn groot en er worden tegenwoodig de hoogste eisen aan bestuurders gesteld. De behoefte aan een opleiding voor verenigingsbestuurders is daarom groot, aldus de AVVB. ‘Er is nog geen algemene opleiding voor verenigingsbestuurders. Er zijn wel enkele grote verenigingen die zelf een opleidingsprogramma hebben voor bestuurders.’

Wat gaat AVVB doen?

De Academie begint met het aanbieden van begeleiding bij het opzetten van een Introductiecursus voor nieuwe bestuurders, het aanbieden van een Inspiratiesessie voor bestaande bestuurders, en een  eerste Masterclass. In het aanbod wil de AVVB bovendien maatwerk leveren.

De AVVB streeft onafhankelijkheid na en heeft geen winstoogmerk. De Academie stelt  graag gebruik van de ervaringen van grote brancheverenigingen op dit terrein, zoals BOVAG, KHN, FOCWA, UNETO–VNI en anderen. De organisatie is erop gericht het kennisdelen tussen verenigingen te bevorderen, met een zo laag mogelijke drempel.

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje
Close