Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

Procurios /Fundraising CRM voor goede doelen

Lottovate mag vergunning aanvragen

13 juni 2016

Lottovate stap dichterbij om nieuwe speler te worden op Nederlandse loterijenmarkt. Niets staat een vergunningaanvraag nog in de weg.

 

door Redactie Vf

Lottovate stap dichterbij om nieuwe speler te worden op Nederlandse loterijenmarkt. Niets staat een vergunningaanvraag nog in de weg.

In 2014 besloot toenmalig staatssecretaris van Justitie Teeven nog dat vergunningen waren voorbehouden aan de vier bestaande goededoelenloterijen. Lottovate vroeg toen toch een vergunning aan, maar die werd om die reden afgewezen.

Het bedrijf spande vervolgens  een procedure aan bij de rechtbank. Daar werd Lottovate in het gelijk gesteld. De rechter oordeelde dat er geen duidelijke reden was waarom er in Nederland slechts  vier vergunningen  - de Vriendenloterij, de Bankgiro Loterij, de Nationale Postcode Loterij, en SNL – verstrekt mogen worden.

De Kansspelautoriteit heeft daarop besloten de aanvraag van Lottovate in behandeling te nemen. Daarmee is ook de weg vrij voor andere organisaties om een vergunning voor het organiseren van een goededoelenloterij aan te vragen.

Hervorming

Met dit besluit lijkt de hervorming van de loterijenmarkt niet meer te keren. "Door de uitspraak en de beslissing van de Kansspelautoriteit komt dit proces in een versnelling", vertelde een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie aan NOS.nl.

"Staatssecretaris Dijkhoff respecteert het besluit van de Kansspelautoriteit en zal de eventuele gevolgen in zo goed mogelijke banen leiden met oog voor de goede doelen die in Nederland al jaren aantonen goed en zorgvuldig te werk te gaan."

Voldoen aan criteria

Voor Lottovate is het nu zaak te voldoen aan de vergunningscriteria. Het  bedrijf moet ten minste 50 procent van de inleg op het kansspel afdragen aan goede doelen. Het bedrijf zegt dit vereiste te onderschrijven en benadrukt in een eerste reactie dan ook het belang van de Nederlandse goede doelen te willen dienen. “Het besluit van de KSA is een belangrijke stap in een ontwikkeling die ten goede komt aan de Nederlandse goede doelen en sport. Daarnaast leidt dit besluit er ook toe dat de consument meer keuzevrijheid krijgt: een breder loterijaanbod biedt immers echt iets te kiezen.”

De aanvraagprocedure kan enkele maanden duren. Pas als de vergunning wordt toegekend, kunnen consumenten meedoen aan de loterijen van Lottovate. 

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close