Lid worden van Vf? Meld je nu aan

LID WORDEN

Advertentie

MIC: Fondsenwerving met het bereik van social media en het gemak van een betaalverzoekje

Caro Emerald heeft weinig met goede doelen

3 juni 2016

Maar voor Plan Nederland maakte zij een uitzondering en werd zo bijna tot tranen toe geroerd door een bezoek aan een project in Uganda.

Pip Pellens, Caro Emerald en Neelie Kroes - ambassadeurs van Plan Nederland
Pip Pellens, Caro Emerald en Neelie Kroes - ambassadeurs van Plan Nederland © Plan Nederland

door Redactie Vf

Zangeres Caro Emerald wil vooral bezig zijn met zingen. Ze focust zich op haar optredens en treedt verder niet al te veel  naar buiten. Ook niet voor goede doelen. Voor Plan Nederland maakte ze echter een uitzondering en ze werd ambassadeur.

Ze vindt dat je niet zomaar tegen ieder goed doel ja moet zeggen, omdat je nu eenmaal BN'er bent. "Het gebeurt te vaak dat mensen die zich aan een goed doel koppelen om er zelf beter of bekender van te worden.Je moet je niet zomaar overal voor inzetten, dan verliest het ook een beetje z’n waarde’’, liet de zangeres zich onlangs kritisch uit  in de ochtendshow van 100%NL.  

Plan Nederland
Toch werd de zangeres onlangs ambassadeur voor Plan Nederland. Ze heeft er nu naar eigen zeggen echt de tijd voor, omdat ze in Nederland is voor de opnames van haar derde album. 

"Dit soort dingen wil ik niet zomaar tussendoor doen. Ik word erg veel gevraagd voor goede doelen maar vaak heb ik er gewoon niets mee. In het geval van Plan Nederland kon ik me er wel makkelijk mee identificeren. Het gaat over meisjes en hun problemen, dat is voor mij niet ver van mijn bed natuurlijk."

Uganda
Caro bezocht onlangs  - samen met actrice Pip Pellens - een Plan Nederland project in Uganda om daar met eigen ogen de problemen van meisjes daar te zien en te ervaren. 

De reis stond in he teken van de campagne Bag to School. Deze campagne staat in het teken van hygiëne voor meisjes rondom hun menstruatie. Caro en Pip bezochten meisjes voor wie menstruatie een serieuze belemmering is om hun school af te maken. Door gebrek aan kennis en toegang tot maandverband missen meisjes elke maand vier tot vijf dagen school. En die achterstand kunnen ze vaak niet meer inhalen.

 “Wat ik mooi vind aan Plan is dat ze de problemen van armoede bij de kern aanpakken. Door juist meisjes op school te krijgen én te houden, zodat ze later een baan vinden, til je de welvaart van een land naar een hoger niveau. Zonder opleiding hebben ze geen enkele kans om te ontsnappen aan de armoede. Ik vind dat elk meisje de kans moet krijgen om zich te ontwikkelen.”

Tot tranen geroerd
Eeenmaal op bestemming hield Caro het bijna niet droog. Het was zo'n andere wereld en die kinderen zongen zo mooi zuiver", vertelde Caro onlangs in het AD. "Ik brak ontzettend, maar ik dacht: als ik ga huilen denken ze vast dat ik hun optreden verschrikkelijk vind. Dus ik heb mijn tranen moeten wegslikken", aldus de zangeres. "Dat komt door het moederschap natuurlijk, maar ik was daarvoor ook al een emotionele dweil."

Ook de behuizig van de meisjes greep Caro ontzettend aan. "Een lemen hutje, viezig, zonder ramen, met een matrasje op de grond. Het stonk er. Ik zou er voor geen goud willen slapen, maar zij was zo trots dat ze haar eigen plekje had."

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Close